FIRES GASTRONÒMIQUES

La Seu d'Urgell i les Borges Blanques agermanen les fires del formatge artesà i de l'oli verge extra

Prèvia a la degustació de formatge del Pirineu i oli de les Garrigues, una seixantena de garriguencs han participat en una visita guiada de la ruta del formatge a l'Espai Ermengol, a càrrec de la guia de patrimoni, Pilar Aláez.
Fira de l'Oli agermanament 1
photo_camera Presentació de la 60a Fira de l'Oli a la sala de plens de l'ajuntament de la Seu d'Urgell / ACN

La 60a Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues de les Borges Blanques, que tindrà lloc del 20 al 22 de gener, comptarà amb quatre xefs de renom que sumen fins a sis estrelles Michelin i que oferiran demostracions de cuina en directe.

El certamen s'ha presentat aquest dissabte a la Seu d'Urgell amb motiu de l'agermanament de la Fira d'enguany amb la Fira de Sant Ermengol de la capital de l'Alt Urgell. Entre les novetats, s'introdueixen dos actes institucionals que retran homenatge a les persones que han ajudat a fer créixer el món rural i les Garrigues en els darrers anys. El president Pere Aragonès inaugurarà el certamen el 20 de gener al matí, mentre que la clausura es dedicarà a les persones que han fet possible la Fira.

Fira Oli Garrigues 1
L'alcaldessa dels Borgues, Núria Palau, sucant el pa amb oli de les Garrigues a l'Espai Ermengol / RÀDIO SEU

Una seixantena de veïns dels Garrigues han participat en l'acte al costat de l'alcaldessa dels Borgues, Núria Palau, el president del consell comarcal dels Garrigues, Josep Setó, la tinenta d'alcalde de desenvolupament local de la Seu d'urgell, Mireia Font, i regidors i tècnics de les dues ciutats.

Fira de l'Oli 4
Visita guiada de la ruta del formatge a l'Espai Ermengol, a càrrec de la guia de patrimoni, Pilar Aláez / laseu.cat

Prèvia a la degustació de formatge del Pirineu i oli de les Garrigues, els assistents han participat en una visita guiada de la ruta del formatge a l'Espai Ermengol, a càrrec de la guia de patrimoni, Pilar Aláez. Més tard han passejat pel Mercat tradicional dels dissabtes, per la Seu Medieval i pel Parc Olímpic del Segre.

Fira de l'Oli 3
Degustació de formatge del Pirineu i oli de les Garrigues a l'Espai Ermengol / laseu.cat

comentaris