SOLIDARITAT

La Seu d’Urgell dona la benvinguda als nens i nenes sahrauís que venen a passar l’estiu

Aquest dijous s’ha celebrat l’acte de benvinguda i la firma del conveni entre el Consistori urgellenc i l’ONG Pirineus amb el Sàhara.

 

Pirineu amb el Sàhara 2
photo_camera La Seu d’Urgell dona la benvinguda als nens i nenes sahrauís que venen a passar l’estiu / laseu.cat

Aquesta tarda la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha acollit l’acte de benvinguda dels 5 infants sahrauís que han arribat aquesta setmana a passar l’estiu a la capital pirinenca a través del projecte “Vacances en Pau”, organitzat per l’ONG Pirineus amb el Sàhara.

Els infants, tres nens i dues nenes, han estat rebuts per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, i el regidor de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Mas, mentre que en representació de l’ONG, ha assistit el seu responsable, Miquel Colom.

signatura conveni Ajuntament de la Seu i ONG Pirineu amb el Sàhara-2
Joan Barrera i Miquel Colom han signat el conveni entre l'Ajuntament de la Seu i ONG Pirineu amb el Sàhara / laseu.cat

En l’acte de benvinguda s’ha obsequiat a cada infant amb una bossa amb material escolar.

Renovat el conveni de col·laboració

En el marc d’aquest acte de benvinguda, s’ha signat el conveni de col·laboració per quatre anys entre l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’ONG Pirineus amb el Sàhara.

L’Ajuntament defensa la importància d’aquest projecte i, tal com queda estipulat en el conveni, donarà un suport econòmic a l’ONG mitjançant una subvenció directa per a fer front a les despeses de desplaçament d’anada i tornada i les inscripcions al Casal d’Estiu Municipal.

Pirineu amb el Sàhara 3
La Seu d’Urgell dona la benvinguda als nens i nenes sahrauís que venen a passar l’estiu / laseu.cat

El que es busca amb aquest conveni és estabilitzar aquest projecte que es porta duent a terme des de fa 5 anys i, com bé ha dit l’alcalde urgellenc, Joan Barrera, “assegurar-nos que es segueixi fent com a mínim durant aquests quatre anys”.

Projecte “Vacances en pau”

L’ONG Pirineus amb el Sàhara treballa per millorar la qualitat de vida dels sahrauís. Duu a terme diferents campanyes de sensibilització i de recollida de material. A més, cada estiu organitza el projecte “Vacances en pau”. Aquest consisteix en l’acollida d’infants que es troben al campament de refugiats de Tindouf, Algèria, durant les vacances d’estiu a l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà.

L’objectiu principal d’aquest projecte és oferir als infants la possibilitat de conèixer una realitat diferent a la seva i de tenir una visió oposada a la seva vida al camp de refugiats. També els permet conèixer una altra cultura i gaudir d’una alimentació equilibrada durant els mesos d’estiu.

Els nens i nenes passaran els mesos de juliol i agost amb les famílies d’acollida que se’ls hi ha assignat. A més, l’ONG es compromet a inscriure’ls al casal d’estiu municipal i duran a terme diferents activitats durant l’estiu.

Un altre dels objectius d’aquest projecte és visibilitzar la realitat del poble sahrauí. Al respecte, Jordi Mas ha parlat de la importància de donar a conèixer a la ciutadania aquesta realitat i que “des de l’Ajuntament de la Seu la política internacional ens queda lluny però com a institució local donem suport al poble sahrauí”.