ROBÒTICA

La Seu d’Urgell acollirà aquest cap de setmana la final estatal de la World Robot Olympiad 2023

La competició de robòtica tindrà lloc al Palau d’Esports el 16 i 17 de setembre
Robòtica campionat mundial la seu
photo_camera La Seu d’Urgell acollirà la Final Nacional de la World Robot Olympiad Spain 2023

La capital de l’Alt Urgell acollirà la final estatal de la World Robot Olympiad Spain 2023. La competició de robòtica, dedicada a la tecnologia i l’enginyeria, tindrà lloc el pròxim cap de setmana del 16 i 17 de setembre al Palau Municipal d’Esports.

La World Robot Olympiad és una desafiant competició dirigida a joves de 6 a 19 anys en la que els participants dissenyen, construeixen i programen robots per superar un repte. La WRO està promoguda a nivell internacional per la World Robot Olympiad Association i la WRO Spain està organitzada per la Fundació educaBOT.

La WRO es desenvolupa amb múltiples tornejos locals que donen accés a una Final Nacional, que és la que se celebrarà enguany a la nostra ciutat. En aquesta prova es triaran els representants per a la Final Internacional, que en l’edició del 2023 tindrà lloc del 7 al 9 de novembre a Panamà.

ROBÒTICA EDUCATIVA SALESIANS DE SARRIÀ
Robòtica educativa als Salesians de Sarrià

Funcionament de la competició

La World Robot Olympiad és una competició que agrupa diversos reptes independents. Els participants, amb l’orientació d’un entrenador, han de construir un robot innovador que superi cada repte, aprenent i demostrant la seva capacitat de resolució de problemes.

Els participants es divideixen en equips de 2-3 persones i, tot i anar acompanyats per un entrenador, no poden rebre cap ajuda de part seva durant el torneig.

Reptes

Els reptes estan inspirats en el país que acull la Final Internacional, aquest any Panamà. El tema central d’enguany és la preservació de la vida marina, les infraestructures submarines i els ports autònoms.

Robòtica campionat mundial la seu 2
La Seu d’Urgell acollirà la Final Nacional de la World Robot Olympiad Spain 2023

Cada repte té diferents categories separades per edats:

-       RoboBasic. Els equips han de construir robots teledirigits per resoldre missions plantejades sobre un tauler.

-        6 a 12 anys

-       RoboMission. Els equips han de construir robots autònoms amb material LEGO per resoldre missions plantejades sobre un tauler.

-        Start: 7 a 12 anys

-        Elementary: 7 a 12 anys

-        Rookie: 11 a 15 anys

-        Junior: 11 a 15 anys

-        Senior: 14 a 19 anys

 

-       RoboSports. Dos equips de dos robots competeixen entre sí.

-        11 a 19 anys

 

-       Future Innovators. Els equips utilitzen la seva creativitat i les seves habilitats per proposar solucions robòtiques a un tema plantejat, en el marc d’un projecte científic.

-        Elementary: 7 a 12 anys

-        Junior: 11 a 15 anys

 

-       Future Engineers. Els equips resolen un repte desenvolupant un projecte d’enginyeria amb maquinari i programari lliure.

-        14 a 19 anys

La Fundació educaBOT té com a missió promoure la tecnologia i l’enginyeria i fomentar els valors del treball en equip, la innovació, la creativitat i la cultura de l’esforç. Aquesta missió la desenvolupa a través de l’organització de competicions de robòtica educativa, com la WRO Spain, i d’activitats de difusió de la robòtica.