Set propostes liderades per entitats catalanes han estat escollides a la primera convocatòria de microprojectes de cooperació transfronterera

La primera convocatòria de microprojectes de cooperació transfronterera per als Pirineus, amb fons públics provinents del programa europeu POCTEFA, ha triat set propostes liderades per entitats i organismes catalans entre les 25 escollides en total.

APPEL-A-MICROPROJETS-PYRENEES-NOTICIA
photo_camera 1a convocatòria de microprojectes de cooperació transfronterera

Aquests  projectes es beneficiaran de part dels 575.000 euros destinats als projectes culturals, educatius o mediambientals elegits, que treballaran actuacions de proximitat al territori.

La diversitat de temàtiques d’aquests projectes és molt àmplia: des del bestiari de la cultura popular, a la silvicultura, el canvi climàtic o el foment de les varietats de fruiters dels Pirineus. Les entitats catalanes que els lideren són: l’Espai de Recursos Agroecològics, Sound Earth Legacy, l’Associació CEA Alt Ter, el Consorci de les Gavarres, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, l’Associació Forestal de la Vall de Lord i Amics de l’Observatori de Varietats Ribagorçanes. Aquestes set entitats col·laboraran amb organismes i associacions de la regió Occitània, les Illes Balears i Andorra.

Aquests projectes de cooperació transfronterera formen part dels 9 escollits sota la coordinació de l’Euroregió Pirineus Mediterrània. Cal recordar que aquest organisme transfronterer, integrat per la regió Occitània, la Generalitat de Catalunya i el Govern Balear, té com a objectiu crear en aquest territori un pol de desenvolupament sostenible, basat en la innovació i la integració social i econòmica.

euroregio