SUCCESSOS

Set menors de Vilanova ferits després de caure l'autobús on viatjaven per un barranc de 15 metres al Pirineu d'Osca

Els afectats són integrants de la banda musical ZeBrass que feien una ruta per la zona del refugi d'Ángel Orús
dfabe666-68b9-4617-8894-dab36ef904de
photo_camera Autocar bolcat al Pirineu d'Osca / Guardia Civil

Set menors de Vilanova i la Geltrú han resultat ferits aquest dimarts a la tarda, un d'ells de gravetat, després que l'autobús en què viatjaven s'hagi precipitat per un barranc de quinze metres al Pirineu d'Osca. Tots ells són integrants de la banda musical ZeBrass. El responsable de la banda, Josep Contreras, que també viatjava a l'autobús, ha confirmat el fet a l'ACN i ha explicat que els afectats estan fora de perill. Segons el que ha relatat, a l'autobús hi viatjaven una vintena de persones i el conductor. Els vint passatgers són catalans. El vehicle era un autobús llançadora que puja excursionistes al refugi d'Ángel Orús i per causes que s'investiguen ha bolcat i s'ha precipitat marge avall.

Segons ha explicat la Guàrdia Civil, els fets han tingut lloc cap a tres quarts de quatre de la tarda. Contreras ha explicat també que quatre catalans més havien d'agafar el bus, però en l'últim moment han decidit esperar el següent transport.

L'accident ha tingut lloc al camí veïnal sense quilometrar que va d'Eriste al refugi Ángel Orús, en sentit ascendent i en terme municipal de Sahun. El bus ha sortit pel marge esquerre del camí i ha caigut els quinze metres.

Segons la informació que propoerciona la Guàrdia Civil, el ferit greu ha estat traslladat a l'hospital de Barbastro en helicòpter, mentre que la resta de ferits han anat al mateix centre hospitalari però en ambulància. De la vintena de passatgers, catorze són menors d'edat.

De la seva banda, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú també ha confirmat la notícia i ha explicat que l'alcalde, Juan Luis Ruiz, ha pogut contactar amb el responsable de l'entitat per posar-se a disposició de tots ells i de les famílies.

Segons afegeix el consistori, en aquests moments tots els components del grup estan tornant a Vilanova i la Geltrú excepte tres ferits hospitalitzats, un dels quals es troba a Saragossa i dos a Barbastro.