S'eleva a 893 el número de ferits per les càrregues de la Guàrdia Civil i la policia espanyola

Dos dels afectats continuen en estat greu però estables

foto_3262763
photo_camera Els sanitaris amb un dels ferits després de la càrrega de la policia espanyola al CAP de Cappont de Lleida. 1 d'octubre de 2017. Foto: Laura Cortés

El número de ferits per les càrregues de la Guàrdia Civil i la policia espanyola durant la jornada del referèndum de l'1 d'octubre s'ha elevat a 893, segons han informat el Departament de Salut. Es tracta de persones que van requerir assistència sanitària per part dels professionals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els centres d'atenció continuada i els hospitals. En aquests moments, quatre dels ferits estan ingressats. D'aquests, dos continuen en estat greu però estables a l'Hospital de Sant Pau i al Vall d'Hebron. Es tracta del ferit a un ull per una pilota de goma i d'un home d'uns 70 anys que va patir un infart a Lleida en el moment que la policia espanyola va entrar en un col·legi electoral.

A més, dos altres ferits estan ingressats en estat de menor gravetat a l'Hospital de Calella i a l'Hospital de Manresa.

Per regions sanitàries, 384 dels ferits corresponen a la Regió Sanitària de Barcelona. D'aquests, 302 són de la capital catalana, 51 de la regió metropolitana nord i 31 de la sud. 250 ferits corresponen a la regió sanitària de les comarques gironines, 11 a la de Lleida, 58 a la de les Terres de l'Ebre, 47 a la de les comarques centrals, 42 a la del Camp de Tarragona i 1 a la de l'Alt Pirineu i Aran.