INSTITUCIONS

Salut nomena els nous delegats del departament i gerents del Servei Català de la Salut

Felip Benavent ha esdevingut nou gerent de la Regió de l'Alt Pirineu i Aran
Josep Maria Argimon
photo_camera Josep Maria Argimon, conseller de Salut del govern de Catalunya /metges de Catalunya

El Departament de Salut ha nomenat els nous delegats de la conselleria i els gerents territorials de quatre regions sanitàries del Servei Català de la Salut. Dolça Cortasa serà la nova gerent a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, en substitució de Ramón Descarrega. Joan Nin ha estat nomenat responsable de la Regió de les Terres de l'Ebre, en substitució de Mar Lleixà. Felip Benavent ha esdevingut nou gerent de la Regió de l'Alt Pirineu i Aran, unes funcions que abans ocupava Divina Farreny. Imma Cervós ha estat nomenada gerent de la Regió de la Catalunya Central, cobrint la vacant de Núria Puig, jubilada i substituïda en funcions per Teresa Sabaté.

Segons s'indica des del Departament, els nomenaments responen al procés per configurar un nou equip directiu territorial que garanteixi l'efectivitat en la implementació de les polítiques de salut, atenent a la diversitat i les necessitats de les diverses regions.

Felip Benavent

Felip Benavent nomenat nou gerent de la Regió de l'Alt Pirineu i Aran

Felip Benavent Viladegut (Lleida, 1961) Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i metge especialista en Medicina del Treball. Titulat en gestió sanitària per ESADE, té un màster en Economia de la Salut i Gestió Sanitària per la Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra.

Benavent compta amb una llarga trajectòria en l’àmbit de la gestió vinculada al territori. Fins l’any 2020 va ser Cap d’Unitat de Planificació, Compra i Avaluació a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, i anteriorment, havia ocupat el càrrec de Subdirector del Servici Aranès de Salut.

Així mateix, ha estat representant de la Generalitat de Catalunya en el Consell d’Administració i en la Comissió Executiva de l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial Hospital de la Cerdanya; i representant del Departament de Salut en el Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell i en el Conselh de Direccion deth Servici Aranés de Benèster e Salut.

Fins a data d’avui, ocupava la Direcció de Sector de la Regió Sanitària Lleida, on amb anterioritat ja havia desenvolupat tasques en l’àmbit de l’atenció ciutadana, la planificació, la compra de serveis i el control de gestió.

Amb aquest nou nomenament, aquesta regió sanitària recupera la figura del gerent propi, ja que des de l’any 2011 la gerència era compartida amb la Regió Sanitària Lleida.