LABORAL

Ricard Pérez i Rosa Marsol es reuneixen amb representants dels convocants de la vaga del sector educatiu

La portaveu d'USTEC, Iolanda Segura, diu que el seguiment és, provisionalment, d'un 70% en general, i s'ha queixat que els serveis mínims decretats per la Generalitat són molt alts.
Vaga mestres 1
photo_camera Reunió amb docents a la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran / govern.cat

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez, conjuntament amb la coordinadora territorial d'Educació, Rosa Marsol, han rebut, aquest matí, una representació de docents convocants de la vaga del sector educatiu per conèixer i escoltar les seves demandes i peticions.

Vaga mestres 2
Reunió amb docents a la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran / govern.cat

El seguiment de la vaga de docents als centres públics ha estat del 31,79% a les 12 del migdia, segons les dades comunicades pel 90,7% dels centres al Departament d'Educació. Als centres concertats el seguiment és del 8,50%, segons han informat el 75,65% dels centres. En el cas de secundària, el seguiment ha estat del 8,7%, segons han comunicat el 69,7% dels centres a les 11 del matí. Per territoris, la participació més alta en centres públics ha estat a la ciutat de Barcelona, amb el 38,75%, i la més baixa a les Terres de l'Ebre, amb el 14,61%. Als centres concertats, s'ha arribat al 13,59% de participació al Baix Llobregat. El mínim ha estat del 4,59% a Tarragona.

Pel que fa als sindicats, la portaveu d'USTEC, sindicat majoritari, Iolanda Segura, ha dit que el seguiment és, provisionalment, d'un 70% en general, i s'ha queixat que els serveis mínims decretats per la Generalitat són molt alts. El sindicat de Professors de Secundària estima el seguiment al seu sector en un 75%.

Estan convocats a la vaga el personal docent de centres públics i concertats, personal d’administració i serveis, i personal laboral dels centres educatius i de les seus del Departament d'Educació.

Manifestació de docents a Barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha xifrat en uns 22.000 els assistents a la manifestació amb motiu de la vaga dels docents pel centre de la ciutat i els sindicats diuen que és la més multitudinària en els últims anys.

3fe64bc6-3bfb-488b-828a-4f259b5bd11c
Manifestació de docents al Passeig de Gràcia de Barcelona / María Belmez

La mobilització, convocada per set sindicats, ha començat a dos quarts de dotze a la confluència del Passeig de Gràcia i l'avinguda Diagonal. S'ha dirigit cap al Departament d'Educació, a la Via Augusta, on ha arribat cap a la 1 del migdia.

comentaris