EMERGÈNCIES

La recerca de la parella desapareguda a Aigüestortes se centra en les zones amb més acumulació de neu

Els Bombers utilitzen la tècnica d'allaus per terra amb el suport dels mitjans aeris
Pla mitjà on es pot veure l'interior de l'helicòpter dels Bombers que participa a la recerca d'una parella de joves desapareguts al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el 30 de setembre de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Helicòpter dels Bombers que participa a la recerca de la parella de joves desapareguts/Bombers

Els equips d'emergències han reprès aquest dijous al matí la recerca d'una parella de 27 anys al Parc Nacional d'Aigüestortes. Dimarts i dimecres es va pentinar per terra i aire l'àrea entre els refugis de Colomers i Amitges, i la previsió ara és centrant-se en les zones amb més acumulació de neu on es creu que podrien haver buscat aixopluc. La neu dificulta les tasques de les dotacions terrestres i s'han incorporat eines de recerca habitualment utilitzades en allaus, amb sectors d'actuació més petits per terra i amb el suport dels mitjans aeris. L'avís de la desaparició el va donar la família dels joves després de no tenir-ne notícies des del divendres 25. El vehicle dels joves s'ha localitzat al poble d'Espot (Pallars Sobirà).

Pla obert on es poden veure dos Agents Rurals treballant en la recerca d'una parella de joves desapareguts al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el 30 de setembre de 2020. (Horitzontal)

A la recerca hi treballen més de 40 efectius. En el dispositiu hi participen els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, els Agents Rurals i els Pompiers d'Aran.

Dilluns, es va intentar reconstruir la ruta que els joves haurien seguit pels diferents refugis de muntanya de la zona. Així, es va acotar una àrea de 1.500 hectàrees entre Colomèrs, el darrer lloc on van ser vistos el 25 de setembre, i Espot, que és l'indret on la parella havia deixat el vehicle. Aquest dimarts, el desplegament s'ha ampliat i s'ha instal·lat un centre de control a l'heliport de Vielha per coordinar tots els recursos.

La zona de recerca, molt extensa, s'ha dividit en cinc sectors. Segons els Bombers, la neu dificulta les tasques de les dotacions terrestres i s'han incorporat eines de recerca habitualment utilitzades en allaus.

comentaris