01.12.2022 |
Viure als Pirineus

FORESTAL

Reobren 72 quilòmetres de camins i retiren arbres caiguts de boscos de l'Alt Urgell afectats pel temporal Glòria

Els vehicles d'extinció ja poden accedir a les pistes en cas d'incendi forestal
Tres operaris fent tasques de retirada d'arbres caiguts en una pista forestal de l'Alt Urgell. Imatge del 20 de juliol del 2020.(horitzontal)
Tres operaris fent tasques de retirada d'arbres caiguts en una pista forestal de l'Alt Urgell/DARP
Reobren 72 quilòmetres de camins i retiren arbres caiguts de boscos de l'Alt Urgell afectats pel temporal Glòria

El Departament d'Agricultura ha finalitzat les tasques d'obertura dels camins i retirada d'arbres caiguts al bosc en les zones més afectades pel temporal Glòria a la zona de la serra del Cadí, a l'Alt Urgell. L'objectiu principal ha estat poder obrir l'accés d'aquestes pistes forestals, imprescindibles en cas d'emergència davant d'incendis forestals. També s'ha facilitat l'accés a un punt d'aigua utilitzat pels cossos d'extinció d'incendis situat a Pradell, al Parc Natural del Cadí Moixeró, on no s'hi podia accedir des del mes de gener quan es va produir el temporal Glòria. En total, s'han obert 72 km de camins i es calcula que s'han retirat unes 3.000 tones de fusta. L'actuació ha suposat una inversió de 19.046,61 euros.

Un operari fent tasques de retirada d'arbres caiguts en una pista forestal de l'Alt Urgell. Imatge del 20 de juliol del 2020.(horitzontal)

(Foto: Departament d'Agricultura)

Aquests treballs es van iniciar el mes d'abril i els han realitzat dues empreses de la comarca especialitzada en treballs forestals. S'ha actuat obrint camins forestals, per una banda i per una altra, retirant els arbres caiguts dins del bosc.

Els objectius principals de les actuacions dins del bosc han estat, per un costat, la retirada d'arbres caiguts i trencats per tal de reduir el combustible disponible en el bosc que en cas d'incendi forestal podrien derivar en grans incendis i, per l'altre costat, reduir el risc de plagues. Aquestes accions, a més, tenen com a objectius secundaris una millora de la qualitat de l'hàbitat i la reducció de la competència i, per tant, de l'estrès hídric dels arbres i així garantir-ne un desenvolupament adequat.

La superfície aproximada afectada és d'unes 50 hectàrees en boscos propietat de la Generalitat de Catalunya situats als municipis d'Alàs i Cerc i La Vansa i Fórnols, concretament a les forests d'Utilitat Pública anomenades Bentanachs, Casa en Coll, Revaldó i Obaga i La Bella, a l'Alt Urgell.

Reobren 72 quilòmetres de camins i retiren arbres caiguts de boscos de l'Alt Urgell afectats pel temporal Glòria
Comentarios