DADES ACTUALITZADES COVID19 (2 MAIG)

A l'Alt Pirineu i Aran es manté estable el nombre de positius i creixen els sospitosos i les altes hospitalàries

Es manté la xifra de 30 morts, 21 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 3 més no classificats.
Espitau d'Aran
photo_camera Professionals sanitaris de l'Espitau d'Aran

El Departament de Salut ha informat, aquest dissabte dia 2 de maig, que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, hi ha 348 casos positius registrats, els mateixos que ahir, i 1061 casos sospitosos. També es manté, des del 18 d'abril, la xifra de 30 morts, 21 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 3 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 75 positius i 103 sospitosos. Les altes hospitalàries han estat 164, quatre més que ahir i cinc més que abans d'ahir..

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l'hospital de la Seu ara mateix ens queda un pacient amb COVID19+ i en tenim un de pendent (un nou ingrés, el d’ahir ha donat negatiu). Avui tampoc hem de lamentar cap mort ni s’ha fet cap trasllat ni donat cap alta"..Pel que fa a l'àmbit d'influència de l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'UrgellJordi Fàbrega ha explicat que "ara mateix tenim 206 persones aïllades, de les quals 31 són casos confirmats, 95 sospites i 80 contactes sense símptomes i ja s'han donat d'alta 138 persones. Acumulats han aïllat al domicili 47 casos confirmats positius, 149 sospites i 148 contactes (total 344). Com ahir, cap canvi.".

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell es manté com una de les comarques catalanes amb menys contagis (66) i morts (6) per coronavirus, amb una taxa de mortalitat de menys del 0,03%. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 42 i 15 casos positius respectivament. Mentre que al Pallars Jussà es comptabilitzen 17 morts amb 103 contagiats i a la Vall d'Aran encapçala el nombre d'infeccions confirmades a l'àrea pirinenca, amb 109 i lamenta 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 7 contagis i una mort. 

Catalunya

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 57.363 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 133.822 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalaripositiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 6.034 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.895 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 612.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 8.444 són professionals sanitaris, mentre que 5.109 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 31.464 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 11.498 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 27.730 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 10.452 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 3.044 han mort a una residència, 130 a un centre sociosanitari i 582 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

Aquestes dades estan disponibles a l'apartat dels mapes interactius de Dades Actualitzades SARS-COVID-19 que ha dissenyat l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) a partir de les dades del registre RSAcovid19 del Departament de Salut.