05.12.2021 |
Viure als Pirineus

SALUT

La Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran participa en la Setmana Europea de la Mobilitat

Amb activitats que fomenten hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables
Fotografia de grup d'una de les activitats de la Seu d'Urgell
Fotografia de grup d'una de les activitats de la Seu d'Urgell/govern.cat
La Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran participa en la Setmana Europea de la Mobilitat
Les àrees bàsiques de salut (ABS) de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran celebren la Setmana Europea de la Mobilitat, que té lloc del 16 al 22 de setembre, amb un seguit d’activitats que tenen per objectiu promoure entre la població hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu.

En concret, l’ABS Seu d’Urgell va organitzar ahir dimarts, 17 de setembre a la tarda, l’activitat esportiva “La mobilitat no té edat”, on es van posar en pràctica exercicis per fer a casa.

Avui dimecres, 18 de setembre a les 8.00 hores, l’ABS Tremp ha organitzat una caminada popular, amb sortida des del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Tremp. Els professionals sanitaris del centre també han elaborat cartells informatius en què es donen recomanacions saludables per a les escoles. Caminar amb els fills fins a l’escola i evitar utilitzar un vehicle, compartir les tasques domèstiques, anar a comprar caminant als comerços locals, evitar hores davant de pantalles electròniques i gaudir de l’aire lliure són alguns dels consells.

Fotografia 5. Tremp

(Fotografia de grup d'una de les activitats de Tremp/govern.cat)

L’ABS Alt Urgell Sud organitza demà dijous, 19 de setembre a les 9.00 hores, la caminada “Camina amb el CAP”, on els participants visitaran les fonts d’Oliana acompanyats d’un instructor de marxa nòrdica que els ensenyarà com utilitzar els bastons nòrdics.

Per la seva banda, l’ABS Pallars Sobirà ha programat per al pròxim divendres, 20 de setembre a les 10.00 hores, una caminada a les Vernedes. A més, col·labora amb el Consell Comarcal del Pallars Sobirà regalant un boc&roll (bossa reutilitzable per a l’entrepà) i bosses de roba.

L’ABS Alta Ribagorça organitza el pròxim dissabte, 21 de setembre a les 10.30 hores, una caminada d’anada i tornada pel Camí de l’Aigua de l’Alta Ribagorça, on es recorrerà el tram que va de Pont de Suert a Llesp. El punt de sortida serà el CAP El Pont de Suert.

I per finalitzar, l’ABS La Pobla de Segur s’unirà diumenge, 22 de setembre a les 10.00 hores, a la caminada popular que organitza l’ajuntament de la localitat juntament amb altres entitats, amb sortida des de l’Oficina de Turisme fins a Salàs de Pallars.

Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Amb el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana del 2019 anima la població a moure’s de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la salut i per al medi ambient, sinó també per la butxaca.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

La Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran participa en la Setmana Europea de la Mobilitat
Comentarios