RAMADERIA

La ramaderia extensiva del Pirineu perd un 20% de capacitat econòmica per la sequera extrema

La falta de pluges ha propiciat l’avançament entre 10 i 15 dies de la recollida i baixada dels ramats de les muntanyes
Un ramat de vaques esperant per ser carregades després d'haver baixat de la muntanya el 23 de setembre del 2019 a Llessui, al Pallars Sobirà. (horitzontal)
photo_camera Un ramat de vaques esperant per ser carregades després d'haver baixat de la muntanya a Llessui, al Pallars Sobirà/Marta Lluvich

Els ramaders de cabrum, vacum, oví i equí de les comarques del Pirineu han perdut un 20% de capacitat econòmica aquesta temporada a causa de la sequera extrema que estan patint i que Agroseguro no reconeix. Per tractar aquest tema que preocupa el sector de la ramaderia extensiva, els responsables d’ASAJA s’han reunit aquest dimarts a Sort amb ramaders de la zona.

Els ramaders han explicat que per culpa de la falta de pluges, la recollida i baixada dels ramats de les muntanyes s’ha avançat entre 10 i 15 dies, i això suposa una despesa addicional per a les seves explotacions, ja que com més mesos estigui el bestiar a les granges, més els costa alimentar-los.

sequera Pirineu_1

Durant la reunió, el president d’ASAJA, Pere Roqué, ha explicat que des d’ASAJA “estem elaborant un informe amb fotografies del terreny que entregarem a Agroseguro perquè no es quedin només amb les imatges de satèl·lit i reconeguin la situació de sequera extrema que estan patint els ramaders de la zona”.

Per la seva banda, els ramaders de les comarques de muntanya han manifestat la seva total disconformitat amb la valoració feta per Agroseguro i reclamen les compensacions que els pertoquen.

comentaris