CINEMA

"Puja a la Vall d'Aran que parlarem", li va dir Pau Donés a Jordi Évole vint dies abans de morir

La conversa de Pau Donés i Jordi Évole a la Vall d'Aran, només 20 dies abans de la mort del cantant, s'ha convertit en ‘Eso que tú me das’, un documental que s'estrena aquest agost al Festival de Màlaga.
Vista aèria de Bagergue, a la Val d'Aran. (Horitzontal)
photo_camera Vista aèria de Bagergue, a la Val d'Aran/Conselh Generau d'Aran

Aquest mes d'agost, el Festival de Màlaga estrenarà el documental ‘Eso que tú me das’, dirigit per Jordi Évole i Ramón Lara. El documental se centra en els últims dies de vida de Pau Donés, el líder de Jarabe de Palo. L'entrevista manlleva el nom d'una de les darreres cançons compostes i escrites per Pau Donés, apareguda al disc publicat d'urgència pel cantant també pocs dies abans de morir, 'Tragas o escupes'. El reportatge dirigit pel mateix Évole i Ramón Lara s'estrenarà fora de concurs al festival.

El festival, que celebra la seva 23a edició del 21 al 30 d’agost, reproduirà aquest documental en què, 20 dies abans de la seva mort, Pau Donés va trucar el seu amic Jordi Évole des del mateix hospital per assegurar-li que li quedaven pocs dies de vida i els volia passar a la seva casa de la Vall d’Aran.

_paudonesacn_9793d7a8

(Foto: Pau Donés a Luz de Gas, el 23 de desembre del 2019/ACN)

"Em queden molt poquets dies de vida, m'agradaria passar-los a la meva casa de la Vall d'Aran. M'agradaria que pugessis i poguéssim gravar una conversa". Aquest va ser el contingut de la trucada que Pau Donés va fer-li al seu amic, Jordi Évole i que el periodista va recollir al seu compte de twitter. El resultat de la trobada i la conversa a Bagergue, a la Vall d'Aran, és el documental 'Eso que tu me das'.

Eso que tu me das

Pau Donés,molt estimat al Pirineu

Pau Donés, el cantant de Jarabe de Palo, era una persona molt estimada al Pirineu. Va morir aquest mes de juny passat a 53 anys. Nascut a Montanui, un poble a vint minuts del Pont de Suert, a l'Alta Ribagorça, tenia casa a Bagergue, a la Vall d'Aran. Pau Donés va decidir traslladar-se al seu estimat Pirineu per acomiadar-se d'aquesta vida d'una forma tranquil·la i reposada.