SERVEIS SOCIALS

El PSC reclama implantar serveis de punt de trobada a Vielha, Tremp i la Seu d’Urgell

La diputada pirinenca Sílvia Romero ha explicat que “aquests serveis són recursos gratuïts del Departament de Drets Socials que presten llocs neutrals per atendre i protegir menors en situacions de conflictivitat familiar”
Sílvia Romero PSC
photo_camera La diputada pirinenca del PSC, Sílvia Romero /PSC

La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Sílvia Romero, ha reclamat al Govern de la Generalitat a “implantar els serveis tècnics de punt de trobada a Vielha, Tremp i la Seu d’Urgell i que prioritzi les inversions necessàries per fer viable aquesta implantació durant aquest 2021”.

Romero ha explicat que “aquests serveis són recursos gratuïts del Departament de Drets Socials que presten llocs neutrals per atendre i protegir menors en situacions de conflictivitat familiar”. Concretament, ha dit, “solen ser fills o filles de pares separats, en que no hi ha entesa, i el jutge fixa unes mesures cautelars i un règim de trobades i lloc d’intercanvi, que són aquests punts de trobada. Un espai que s’usa també per a nens i nenes tutelats i se’ls determina dia i hora amb els pares biològics sota la supervisió de professionals”.

La diputada socialista ha lamentat que “dels 23 serveis que hi ha tot Catalunya, la nostra demarcació en disposa només d’un, a la ciutat de Lleida, el que suposa que menors i familiars de zones com l’Aran i l’Alt Pirineu hagin de fer llargs desplaçaments” i ha afegit que “hi ha situacions familiars en que això pot suposar inclús la renúncia a aquestes trobades”.

Per això, Romero ha demanat que “és de justícia social que capitals com Vielha, Tremp i la Seu d’Urgell puguin també oferir aquest servei, ja que disposen de jutjat, o en tot cas el Govern hauria també de acordar amb ajuntaments del Pirineu i l’Aran per una possible cessió d’equipaments que faciliti aquestes trobades i punts d’intercanvi amb seguretat”.