27.11.2022 |
Viure als Pirineus

EMERGÈNCIES

El PSC insta la Generalitat posar en marxa la Regió d’Emergències de la vegueria de l'Alt Pirineu

La diputada Sílvia Romero assegura que cal fer realitat el més aviat possible aquest servei "que hauria d’integrar l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Sobirà, l’Alt Urgell i la Cerdanya”.
20210323_120708
Parc de Bombers de Sort / FS
El PSC insta la Generalitat posar en marxa la Regió d’Emergències de la vegueria de l'Alt Pirineu

La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Sílvia Romero, ha reclamat al Govern de la Generalitat a “crear i posar en funcionament la Regió d’Emergències del Pirineu Occidental”“Ens trobem a les portes d’un nou estiu i les zones de muntanya patiran, un any més, més risc per les dificultats de fer front a possibles incendis o incidents, minvant així la seguretat dels ciutadans i ciutadanes de les zones de muntanya”, ha afegit.

La diputada socialista ha explicat que “fa poc, l’exconseller Sàmper avalava la necessitat d’una regió d’emergències del Pirineu, però és que aquesta proposta porta esperant ja gairebé quatre anys, quan al 2018 l’exconseller Buch anunciava l’inici dels tràmits per a la seva creació”. Per això, ha dit, “hem registrat una Proposta de Resolució, que esperem que el Govern tingui en compte, per fer realitat el més aviat possible aquest servei que hauria d’integrar l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Sobirà, l’Alt Urgell i la Cerdanya”.

A més, Sílvia Romero ha recordat que “ja al febrer de l’any passat vam reclamar al Parlament un augment d’efectius i renovació de vehicles al Parc de Bombers de Tremp, que té unes dimensions adients per acollir i establir la seu de la Regió d’Emergències del Pirineu Occidental, a més de disposar d’una situació estratègica, però que requereix de més plantilla i mitjans materials per garantir un servei òptim”.

Finament, Romero ha lamentat que “a les comarques rurals i de muntanya, el Govern segueix amb la tendència del discurs i la promesa però ens manté en la realitat de la retallada i recentralització de recursos per un territori molt extens i poblacions disperses, dificultant així una atenció i uns serveis pròxims i segurs”.

El PSC insta la Generalitat posar en marxa la Regió d’Emergències de la vegueria de l'Alt Pirineu
Comentarios