PARTITS POLÍTICS

PSC i Unitat d’Aran renoven el protocol de relació, que suma més de 30 anys

L'acte de signatura va tenir lloc el proppassat divendres a la seu del PSC i van participar-hi Lluïsa Moret, José Montilla, Francesc Boya, Maria Vergés i Salvador Illa.
Foto Protocol PSC-UA 1
photo_camera La secretària general d’Unitat d’Aran, Maria Vergés, i el Primer Secretari del PSC, Salvador Illa./PSC

El PSC i Unitat d’Aran han renovat aquest divendres el protocol relació, després de més de 30 anys des que es va signar l’aliança entre les dues formacions. A l’acte, que ha tingut lloc a la seu central del PSC, hi ha assistit la viceprimera secretària d’Organització i Acció electoral del PSC, Lluïsa Moret, l’ex primer secretari del PSC i president de la Fundació Rafael Campalans, José Montilla, el president d’Unitat d’Aran i exsíndic d’Aran, Paco Boya,  la secretària general d’Unitat d’Aran i síndica d’Aran, Maria Vergés, i el Primer Secretari del PSC, Salvador Illa.

Illa ha destacat “la tenacitat que heu tingut en defensar la vostra singularitat i en reclamar eines polítiques i administratives per fer millor aquesta tasca”. El dirigent socialista ha explicat que “sumem des de fa més de 30 anys, aquest és el quart protocol que signem per una relació que ve de lluny i que ha funcionat per a les dues parts per diverses raons: Respecte mutu, sinceritat, reconeixement de la voluntat i defensa de l’autogovern, compartir l’ideari socialdemòcrata i perquè des de la defensa de la singularitat aranesa i la catalana, som gent que volem sumar. No volem aixecar barreres ni fronteres”. Finalment, Salvador Illa ha apuntat que “de cara als reptes més immediats com són les properes eleccions municipals i les generals, aquest protocol enforteix a les dues formacions per afrontar-los amb garanties”.

Foto acte protocol PSC-UA 2
 José Montilla i el president d’Unitat d’Aran i exsíndic d’Aran, Paco Boya / PSC

Per la seva banda, Paco Boya, ha recordat que “la relació entre Unitat d’Aran i el Partit Socialista ha estat una relació d’èxit, fonamentada en la lleialtat i en la sensibilitat” i ha afegit que “acceptar la diversitat territorial a Catalunya és una clau essencial que el PSC ha entès i ha defensat sempre”. Boya ha defensat que “Unitat d’Aran és la resposta política d’una voluntat de preservar la identitat i la cultura aranesa posant en el centre de les prioritats les persones i la convivència“.

Així mateix, Maria Vergés, ha recordat que “Unitat és un partit amb més de 40 anys d’història que té com un dels seus objectius assolir les màximes quotes d'autogovern possibles per l'Aran perquè aquesta és la garantia d’assegurar la gestió des de la proximitat i la decisió des del territori”. Vergés ha conclòs que “amb aquest nou protocol iniciem una nova etapa d'una relació de 30 anys que ha permès que Unitat d’Aran i l’Aran puguin tenir en el PSC un interlocutor a Catalunya que ha defensat els interessos dels aranesos a les institucions catalanes”.