EMERGÈNCIES

Protecció Civil forma a responsable locals de l'Alt Pirineu i Aran sobre les tasques a realitzar en emergències

A la sessió hi han assistit telemàticament una quarantena de persones entre alcaldes i alcaldesses, regidors municipals i personal tècnic de protecció civil municipal, entre altres.
Helicòpter medicalitzat AEROPORT LA SEU
photo_camera El nou helicòpter de rescat medicalitzat del Pirineu ubicat a l'Aeroport de la Seu / ACN

Protecció Civil de la Generalitat ha realitzat aquest dimarts una sessió formativa telemàtica destinada a responsables de les corporacions locals de Alt Pirineu i Aran sobre les tasques a realitzar en les emergències que puguin afectar els seus municipis.

A la sessió d’avui hi han assistit telemàticament una quarantena de persones entre alcaldes i alcaldesses, regidors municipals i personal tècnic de protecció civil municipal, entre altres.

El tècnic de Protecció Civil de la Generalitat, Sergi Turmo, ha dirigit aquesta formació juntament amb el responsable de Protecció Civil de la Generalitat a Lleida, Pedro Mayordomo. També han assistit a la sessió comandaments dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Protecció civil Alt Pirineu

El plantejament de la sessió ha estat molt pràctic i ha servit per recordar pautes i procediments als alcaldes i alcaldesses, com a autoritats de protecció civil en els seus municipis i directors dels plans municipals de protecció civil. Durant la reunió s’ha insistit en la importància del seu paper en l’activació i desactivació dels plans municipals i les estructures de coordinació municipals previstes.

A més, s’ha fet un repàs a altres tasques com la informació a la població dels seus municipis i l’execució de possibles mesures d'emergència per la protecció dels veïns i veïnes, incloent les possibles situacions i espais d’acollida en cas d’evacuacions. També s’ha fet especial èmfasi en la necessitat de mantenir un contacte fluït i bidireccional amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT per una bona gestió de les emergències.  

comentaris