MICOLOGIA

Ja podem anar a plegar bolets

Es pot anar a caminar, sols o acompanyats, plegar bolets i moure's per tota la regió de l'Alt Pirineu, sense limitació d'horaris
IMG_7154
photo_camera Un cep en un bosc del Pirineu/creativadisseny

Finalment els boletaires pirinencs podran sortir a la muntanya a caminar i plegar bolets, sense la por d'estar fent res malament. A diferència de les fase 0 i 1, la segona etapa de la desescalada ja permet anar a altres termes municipals, sempre i quan estiguin dins de la mateixa regió de l'Alt Pirineu i Aran. L'ordre que regula aquesta segona fase també permet per als que van a caminar per la natura, que els grups poden ser de fins a 20 persones. 

L’activitat d’anar a buscar bolets al medi natural, no es citada expressament per la normativa i, per tant, cal situar-la en el marc de l’activitat física, com és el passeig i l'esport. En aquesta segona etapa, a diferència de les anteriors, s'estableix que desapareixen les franges horàries i que es pot passejar i practicar esport no professional sense límitació d'horari i dins la regió sanitària pirinenca.

IMG_20200511_113139 (1)

(Foto: creativadisseny)

Protecció Civil deixava clara la prohibició

Les anteriors fases no permetien anar a plegar bolets. Un comunicat de Protecció Civil ho concretava, el 13 de maig, d'aquesta manera; "Només es podria fer aquesta activitat en el cas d’estar en un radi d’1 km del propi domicili i en la franja horària corresponent a la seva edat. El govern estatal ha confirmat a Protecció Civil de la Generalitat que les franges i condicionants de les sortides d'esport i passeig són vigents en fase 1 com en la fase 0".

DSCN8350

(Foto: creativadisseny)