16.08.2022 |
Viure als Pirineus

METEOROLOGIA

Protecció Civil alerta de fort vent aquest divendres i demana molta prudència en la mobilitat

L'episodi se suma a les nevades al Pirineu, amb risc d'allaus i previsió del torb
Pla general del carrer principal d'Esterri d'Àneu amb rètols anunciant hotels i restaurants. Imatge del 8 de desembre del 2021. (Horizontal)
Esterri d'Àneu nevat aquest desembre / Marta Lluvich
Protecció Civil alerta de fort vent aquest divendres i demana molta prudència en la mobilitat

Protecció Civil alerta de fort vent aquest divendres a Catalunya, amb la previsió que l'episodi sigui generalitzat i amb cops que podran ser molt forts. Per això demana extremar la prudència en la mobilitat i en les activitats a l'exterior i retirar de balcons i façanes tot allò que el vent pugui fer caure, com testos o decoracions nadalenques. També recomana anar en compte amb les branques o objectes que puguin caure quan s'estigui al carrer.

A les comarques pirinenques, la previsió de fort vent, afegit a la nevada i al risc d'allaus, desaconsellen fer activitats sobretot a alta muntanya. A més, es donarà el fenomen del torb, ventada que aixeca i arremolina la neu i que minva molt la visibilitat.

Segons l'actualització del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) d'aquest divendres a la matinada, el vent de component oest s'ha reforçat durant les darreres hores i bufa amb ratxes fortes i molt fortes sobretot a la meitat sud i en zones elevades. La neu continua caient al Pirineu i Prepirineu. La cota de neu ronda els 900 metres al vessant nord del Pirineu i entre els 700 i 800 metres a la resta de la serralada.

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana molta prudència si es condueix per les zones afectades pel fort vent. Així, recomana subjectar fort el volant i vigilar especialment la distància de separació lateral a l'hora d'avançar. També demana especial precaució en el cas de vehicles grans buits o amb remolc per risc de bolcada.

Protecció Civil alerta de fort vent aquest divendres i demana molta prudència en la mobilitat
Comentarios