08.12.2022 |
Viure als Pirineus

JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

Prop de setanta ajuntaments s'adhereixen a la declaració de suport a la candidatura dels Jocs d'Hivern

Quim Torra i Lluís Llach demanen aturar la candidatura dels Jocs d'Hivern
Imatge d'arxiu Jocs Olímpics d'hivern
Imatge d'arxiu Jocs Olímpics d'hivern
Prop de setanta ajuntaments s'adhereixen a la declaració de suport a la candidatura dels Jocs d'Hivern

La declaració institucional a favor de la candidatura per dur a terme els Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 impulsada pel Govern aranès ja ha rebut l'adhesió de prop de setanta ajuntaments i institucions. Pel que fa als consistoris aranesos tots s'han unit al manifest "conscients de l'impacte positiu que podria tenir per al territori, i demostrant així el compromís de la Val d'Aran amb aquesta candidatura" ha dit la síndica, Maria Vergés. El govern d'Aran vol ser una institució activa per aconseguir aquesta fita i és per aquest motiu que han fet arribar la declaració institucional a altres institucions i administracions públiques del Pirineu català i aragonès.

Fins al moment, un total de 67 administracions (Diputacions, Consells Comarcals i Ajuntaments) s'han adherit a aquest manifest. El Conselh Generau d'Aran ha fet arribar aquesta declaració institucional a: la Generalitat, el govern d'Aragó, el govern espanyol, el Comitè Olímpic Espanyol (COE), el Comitè Olímpic Internacional (COI), l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Saragossa, la Real Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDI), la Real Federació Espanyola de Gel (FEDHielo) i el Consell Superior d'Esports (CSD).

Quim Torra i Lluís Llach demanen aturar la candidatura dels Jocs d'Hivern

El manifest 'Per un Pirineu viu, aturem els JJOO d'hivern' segueix recollint adhesions en contra de la candidatura per dur a terme els Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030 i, entre d'altres, compta amb el suport de l'expresident de la Generalitat Quim Torra; l'activista pels drets humans i diputat d'ERC al Parlament, Ruben Wagensberg; el músic i cantant Lluís Llach i l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, tal com han difós des de la plataforma Stop JJOO en un comunicat. Segons Torra, cal que el Govern "comenci a canviar les prioritats" i es replantegi "les apostes cap al turisme de masses, l'oci de gran format o les operacions desajustades a la voluntat popular" i, ha afegit, "no imposar una candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern".

Per la seva banda, Gabriel ha remarcat: "Cal aturar els JJOO d'Hivern. Al Pirineu, a Mallorca o Alacant és necessari un canvi de model socioeconòmic. Estan convertint els Països Catalans en un complex turístic i ja sabem que això per a les treballadores suposa més precarietat, més desigualtat i més destrucció del nostre entorn". Mentre, el secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg ha posat de manifest que aquest tipus d'esdeveniments "són del tot incompatibles amb un model socioeconòmic just i sostenible amb el medi".

El manifest es va presentar 10 de novembre amb el suport inicial d'una quarantena de personalitats del Pirineu, entre les quals els esportistes Kílian Jornet, Núria Vilarrubla i Araceli Segarra, el filòsof Xavi Antich, els músics Alidé Sans i Sergi Carbonell (Txarango), l'editor Jordi Creus o l'economista Lourdes Beneria.

Prop de setanta ajuntaments s'adhereixen a la declaració de suport a la candidatura dels Jocs d'Hivern
Comentarios