ECONOMIA

El projecte 'Arrela't al Pirineu', de foment de l'emprenedoria, tindrà una segona edició

El projecte pretén fomentar l'emprenedoria per reactivar la demarcació veguerial pirinenca
Arrela't al Pirineu
photo_camera Alguns beneficiaris del projecte Arrela't amb responsables institucionals a Sort / Marta Lluvich

El projecte 'Arrela't al Pirineu' ha finançat sis projectes a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran amb una recaptació total aconseguida de 93.000 euros. Així, als 24.000 euros aportats per part dels diferents organismes públics, cal sumar-ne 69.000 aportats per 735 donants mitjançant una plataforma. El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha dit que aquest projecte és un bon model de treball conjunt de diferents entitats públiques i privades i ha afegit que aquesta iniciativa és exportable a altres comarques.. El projecte pretén fomentar l'emprenedoria per reactivar el territori.

'Arrela't al Pirineu' és el resultat d'un conveni de col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica i els consells comarcals de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Consell Comarcal de la Cerdanya i la Diputació de Girona.

El president de la Diputació ha dit que han de ser les administracions locals les que han de fer el primer esforç per arrelar les persones al territori. Projectes com 'Arrela't' contribueix a posar en pràctica noves fórmules per a reactivar el teixit socioeconòmic de l'Alt Pirineu.

Iniciatives finançades per 'Arrela't al Pirineu'

Les sis iniciatives finançades que segueixen actualment amb la seva activitat són: Siscarri: Maduixes amb gust de Pirineu (Alta Ribagorça); Donem vida al bosc (Alt Urgell); Espai rural la Trumferia de Cerdanya; Senterada comestible, un jardí d'aliments comunitari (Pallars Jussà); Boumort Indòmit: recuperació dels camins que són història (Pallars Sobirà); Ecocentro Bioleta. Consumo responsable y sostenible (Val d'Aran).