MÓN RURAL

1a Trobada de Dones del Món Rural de l’Alt Urgell i la Cerdanya

Els actes, programats a les dues comarques, tindran lloc el dia 15 d’octubre coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Rural.
Dones Món Rural 2
photo_camera La Mireia del Mas d'Aravó a Bolvir (Cerdanya) donant calostre a un vedellet acabt de néixer /Dones del món rural

El pròxim dimarts 15 d’octubreDia Internacional de la Dona Rural, el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell i el Consell Comarcal de la Cerdanya conjuntament amb l’Associació de Dones del Món Rural i la Coordinadora Territorial a l’Alt Pirineu i Aran del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, organitzen la jornada “Homenatge a les dones del món rural”; la qual s’estructurarà en dues accions, una al matí a la Seu d’Urgell i l’altra a la tarda a Puigcerdà.

L’acció del matí va dirigida a visibilitzar i reconèixer la tasca que estan duent a terme al territori les entitats del món rural, tot fent una breu presentació de cada entitat i responent a dues preguntes: com és el dia a dia de les dones rurals i quines vies de millora creuen que s’han de treballar des del punt de vista de les entitats.

L’acció de la tarda començarà amb la presentació del Pla de polítiques de gènere de la Cerdanya, el qual es vol treballar de manera ferma des del Consell Comarcal de la Cerdanya amb l’objectiu de visibilitzar les dones en tots els àmbits del territori cerdà. Tot seguit tindrà lloc una taula d’experiències: Reptes i oportunitat de la dona rural a la Cerdanya, que permetrà, gràcies al testimoni de dones provinents de diferents àmbits del món rural, presentar com han estat i són els camins que han hagut de fer com a dones rurals i quines vies de millora s’han de treballar des del seu punt de vista més individual.

S’ha cregut important organitzar aquesta Jornada de manera conjunta entre l’Alt Urgell i la Cerdanya, amb la implicació d’entitats i de les administracions d’ambdues comarques, perquè totes dues formem part d’un mateix territori, que comparteix història, tradicions i reptes comuns.

El programa previst pel dia 15 d’octubre de 2019 és el següent:

MATÍ: La Seu d’Urgell. Sala la Immaculada

11,00 h - Benvinguda institucional

11,30 h - Presentació d’entitats de dones del món rural. Qüestions

12,45 h - Projecció d’un curt

13,00 h - Aperitiu musical amb productes locals

13,30 h - Final de l’acte del matí

TARDA: Puigcerdà. Museu Cerdà

18,30 h - Benvinguda institucional

18,45 h - Presentació de la proposta de Pla de polítiques de gènere de la Cerdanya

19,15 h - Taula d’experiències: Reptes i oportunitats de la dona rural a Cerdanya

20,15 h - Cloenda de l’acte. Intervenció de la Sra. Meritxell Serret i Aleu, Delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i ex-consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca

20,30 h - Degustació de productes locals de la Cerdanya