19.05.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Primera mort a l’Hospital de la Seu per la COVID19

Aquesta és la tercera mort que ha tingut lloc a l’Alt Pirineu i Aran, des de l’inici de la crisi.

dig
Entrada al servei d'urgències de l'Hospital de la Seu/FS
Primera mort a l’Hospital de la Seu per la COVID19

Aquest divendres ha tingut lloc la mort del primer pacient per la COVID al Sant Hospital de la Seu d’Urgell. Aquest és el tercer cas de mort per aquesta malaltia a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran. Dimarts va traspassar una dona de 86 anys a l’hospital del Pallars a Tremp i dijous un home de 90 a l’Espitau Val d’Aran, tots dos amb patologies prèvies.

L’alcalde de la Seu d’Urgell i president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat aquest divendres de la mort del primer pacient per la COVID19 al centre hospitalari urgellenc. “Sabíem que això arribaria, però és molt dolorós quan passa. El meu més sentit condol a la família i amics”, ha manifestat l’alcalde de la Seu, a través de les xarxes socials.

Jordi Fàbrega

Jordi Fàbrega informa cada dia puntualment de la situació sanitària i hospitalària provocada pel COVID19 a la ciutat. La seva informació de primera mà, és seguida per un gran nombre d’usuaris de les xarxes socials. Aquesta matinada de divendres a dissabte, l’alcalde de la Seu ha informat que “a la Seu tenim 3 pacients ingressats a planta i un més pendent de resultats (la resta han donat negatiu). I a casa confinats ja tenim 58 persones, 18 dels quals són positius per COVID19 confirmats. Tots ells/es estan bé. Per cert, també hem tingut 2 parts aquests dies, enhorabona a les famílies, la vida continua endavant”.

Jordi Fàbrega: "També hem tingut 2 parts aquests dies, enhorabona a les famílies, la vida continua endavant”.

Informació detallada i autoritzada

La informació detallada i autoritzada de l’alcalde Jordi Fàbrega s’agraeix molt en aquests moments complicats i d’incertesa. L’alcalde també ha informat que “per minimitzar el risc de contagi membres del GEPIF (Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals) coordinats pels Agents Rurals han fet tasques de desinfecció pel COVID19 a la comissaria dels mossos, estació d'autobusos, voltants i entrada de la Llar de St. Josep i l’hospital”

La informació detallada i autoritzada de l’alcalde Jordi Fàbrega s’agraeix molt en aquests moments complicats i d’incertesa.

També ha explicat que “des de l’ajuntament hem portat mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic a la Llar de St. Josep, així com algunes mascaretes facials dels “makers”. És fonamental que tinguin material per cuidar els nostres padrins/es”. Fàbrega ha informat també que “les farmàcies de la Seu avui han repartit 1.000 de les mascaretes confeccionades per les cosidores voluntàries a persones cuidadores de gent gran i persones malaltes. Gràcies per la col·laboració.”

L’alcalde de la Seu ha comunicat que “PEUSA ha anunciat la donació de 50.000 € pel suport de persones afectades per la crisi del #coronavirus cedint-ne la gestió al Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell, per garantir equitat social. Milions de gràcies! Ja veieu que la solidaritat supera amb escreix les dificultats”.

Reunió amb els grups municipals

Els grups municipals de l’ajuntament de la Seu segueixen de prop la crisi del coronavirus, l’alcalde Fàbrega ha explicat que “com fem cada 24 o 48 hores, ens hem reunit (virtualment clar) amb tots els grups municipals de l’ajuntament. Són moments difícils on tothom aporta i on cal adoptar decisions unitàries. Moltes gràcies per remar plegats en aquesta crisi”.

Segons les últimes xifres actualitzades, A Espanya els contagis han arribat a 64.059, amb 4.165 ingressats a UCI i lamentem 4858 morts. A Catalunya tenim 14.263 casos amb 1.070 morts (190 aquest divendres).

Primera mort a l’Hospital de la Seu per la COVID19
Comentarios