06.12.2022 |
Viure als Pirineus

COMUNICACIÓ

El 12 de maig surt el primer número de la revista pirinenca Garona-Nogueres

Dirigida pel periodista Guillem Lluch, Garona-Nogueres se centrarà en el territori que li és propi: l'Aran, els Pallars i la Ribagorça
Garona Nogueres bis
Primer número de Garona Nogueres d'Editorial Gavarres / grupgavarres.cat
El 12 de maig surt el primer número de la revista pirinenca Garona-Nogueres

Aquest dimecres, 12 de maig, surt el primer número de la revista Garona-Nogueres. La primera presentació tindrà lloc el 15 de maig a Esterri d’Àneu, a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, i comptarà amb la participació de l'alcalde, Pere Ticó; el director de l'Ecomuseu, Jordi Abella; el director de Garona-Nogueres, Guillem Lluch; i el director d'Editorial Gavarres, Àngel Madrià. El mateix dia, a les sis de la tarda, es presentarà als Jardins de Casa Mauri de la Pobla de Segur, amb la presència de l'alcalde, Marc Baró.

Garona-Nogueres és una publicació semestral, sortirà a la primavera i a la tardor, i està dirigida pel periodista Guillem Lluch.  Al text de presentació del primer número de Garona-Nogueres, expliquen que el projecte vol ser "una eina útil per ajudar a relligar el Pirineu, superant aquells colls i ports de muntanya que sovint han fet dificultosa la relació entre valls".

Garona Nogueres

A la presentació també es diu que "tot i emmarcar-se en aquest objectiu més ampli d'ajudar a relligar el Pirineu i enfortir el sentiment de pertinença a una mateixa comunitat humana, la pirinenca, Garona-Nogueres se centrarà en el territori que li és propi: l'Aran, els Pallars i la Ribagorça".

Guillem Lluch Foto Emili Gimenez(Foto: Primer pla del periodista Guillem Lluch /Emili Giménez)

Guillem Lluch Torres (Barcelona, 1986) és llicenciat en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. Amb arrels familiars a Montellà (Cerdanya), ha viscut i ha desenvolupat gran part de la seva tasca professional a l'Alt Pirineu. Ha treballat en mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, Ràdio Pirineus, Pirineus TV, l’Agència de Notícies Andorrana, l’Ara Andorra, o Ràdio Valira cobrint l’actualitat de Cerdanya, l’Alt Urgell, els Pallars, l’Alta Ribagorça i Andorra. Els darrers anys també ha dut a terme tasques de coordinació i direcció d’informatius en alguns d’aquests mitjans. Actualment, compagina la direcció de la revista Cadí-Pedraforca amb la coordinació de l'Ara Pirineus.

El primer número

Al primer número de Garona-Nogueres es podrà llegir una deliciosa conversa amb Lourdes Beneria, nascuda a Boí l’any 1937 i que ha esdevingut una economista de referència a nivell mundial. També 22 pàgines molt interessants sobre oficis que han desaparegut; un retrat de família de casa Masover de Buira; un perfil de Maria Latorre, pagesa i remeiera; i, entre altres, la col·laboració de l'escriptor de Pessonada, Pep Coll.

Lourdes Beneria(Foto: Lourdes Beneria, eminent economista nascuda a Boí / @GaronaNogueres)

Editorial Gavarres

Les revistes d'Editorial Gavarres amb caràcter independent, obert i plural, es distingeixen per estar a cavall entre una revista i un llibre. S’han convertit en una eina útil per conèixer a fons la història més propera, explicada per la pròpia gent del territori. Són un testimoni escrit i gràfic d’un espai, d’una gent i d’un temps.

Grup Gavarres, dirigit per Àngel Madrià, comença la seva trajectòria, l’any 2002, amb l’edició de revistes d’història, patrimoni i memòria oral: Gavarres, Cadí-Pedraforca, Les Garrotxes, Alberes i Garona-Nogueres. Amb la mateixa filosofia i compromís amb el territori, publica llibres de col·leccions pròpies i gestiona projectes editorials per encàrrec. També és una consultora que impulsa esdeveniments de caire cultural.

El 12 de maig surt el primer número de la revista pirinenca Garona-Nogueres
Comentarios