25.10.2021 |
Viure als Pirineus

CAMINS

Presenten la xarxa de 'Camins tradicionals del Pirineu' a la Fira de Sant Miquel i Eurofruit de Lleida

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida condiciona 129 km de senders tradicionals a set comarques de muntanya per promocional el patrimoni paisatgístic entre veïns i visitants
Camí de Parrota Anserall
Camí de Sant Esteve del Pont a Anserall / FS
Presenten la xarxa de 'Camins tradicionals del Pirineu' a la Fira de Sant Miquel i Eurofruit de Lleida

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha presentat avui en el marc de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit "Camins Tradicionals del Pirineu", un projecte consistent a connectar les capitals de les comarques de  l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, el Solsonès i la Val d’Aran a través de senders tradicionals recuperats. L’objectiu de la iniciativa, orientada tant a visitants com a la població local, es posar en valor aquests antics camins i el seu entorn paisatgístic i patrimonial.

 Manel Martínez, tècnic de Promoció Econòmica de la Diputació, ha explicat que el projecte “Camins Tradicionals del Pirineu. Recuperació dels camins com a dinamitzador econòmic i ambiental" contempla el condicionament de la xarxa principal de camins, però també l’arranjament d’infraestructures relacionades amb aquesta xarxa principal (un conjunt de camins secundaris) i actuacions de promoció de la xarxa.

A banda del treball de recuperació dels camins, algunes comarques desenvoluparan projectes complementaris com la construcció de miradors o la creació de rutes de BTT. Excepcionalment, a més de les comarques participa en el projecte el municipi de Pallerols, que condicionarà un alberg per a senderistes.

La xarxa tindrà una extensió de quasi 130 km i posarà en valor els recursos naturals i patrimonials del territori, afavorint el desenvolupament econòmic de les petites poblacions. La promoció de la xarxa de camins es farà a través de diversos instruments, com un web o una app específiques.

Martínez ha dit que en aquests moments s’estan redactant els projectes concrets —5 en total— sobre les actuacions concretes que s’han de fer (senyalització, passarel·les, baranes, etc.), els quals s’executaran en el decurs de l’any 2022.

El projecte “Camins tradicionals dels Pirineus” té un pressupost de quasi 2.100.000 euros, finançats  en un 50% per fons FEDER, en un 25% per la Diputació de Lleida i en un 25% pels consells comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, el Solsonès i la Val d’Aran.

Presenten la xarxa de 'Camins tradicionals del Pirineu' a la Fira de Sant Miquel i Eurofruit de Lleida
Comentarios