EDUCACIÓ

Presenten a Sort el Moviment de Renovació Pedagògica del Pirineu

La nova entitat vol contribuir a la millora educativa i social i vol vehicular activitats d’interès educatiu per als mestres i professorat d’arreu de la demarcació pirinenca
Moviment Renovació Pedagògica Pirineus 2
photo_camera Presenten a Sort el Moviment de Renovació Pedagògica dels Pirineus / sort.cat

L’entitat es va presentar el passat dissabte 24 de febrer a la seu del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i va comptar amb l’assistència de mestres i docents, i també figures destacades d’altres moviments de renovació pedagògica d’arreu de Catalunya, així com de la pròpia Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya.

La nova entitat vol contribuir a la millora educativa i social i vol vehicular activitats d’interès educatiu per als mestres i professorat d’arreu de la demarcació pirinenca. Les primeres propostes de treball són: crear una Escola d’Estiu del Pirineu, organitzar jornades/tertúlies pedagògiques i també crear una comissió de recerca històrica sobre l’escola al Pirineu. Tot i així, també es va deixar clar que tot està obert a noves idees i dependrà de les persones que es vulguin implicar en el projecte.

Moviment Renovació Pedagògica Pirineus 1
Presenten a Sort el Moviment de Renovació Pedagògica dels Pirineus / sort.cat

L’Ajuntament de Sort, juntament amb el de Tremp vam ser-hi a l’acte per donar suport a una proposta que també comptarà amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament, ja que els propis Centres de Recursos Pedagògics estan també implicats. Com ajuntament estem totalment compromesos a col·laborar i ajudar en tot el que suposi una millora de la qualitat educativa, i pensem que la proposta permetrà afrontar reptes educatius tant globals com locals a nivell de Pirineu.

L’acte va comptar amb una presentació de l’historiador Martí Boneta que va recuperar la figura d’Artur Martorell i la seva tasca organitzant les colònies escolar de Capdella als anys 1917-1918. Un treball publicat per Garsineu i que posa de relleu l’important tasca innovadora d’Artur Martorell a nivell pedagògic a principis del segle XX, de la mateixa manera que també cal recuperar d’altres figures com Rosa Sensat (Escola del Bosc), Pere Vergés (Escola del Mar) i altres noms vinculats al moviment de l’Escola Nova per tot el que encara poden aportar a la pedagogia actual.