INTEGRACIÓ SOCIAL

Presenten a la Seu d'Urgell l'aplicació de cites Dinder Club per a persones amb discapacitat intel·lectual

L'acte, que ha tingut lloc a la Sala de la Immaculada, ha comptat amb el suport a l'Alt Urgell de la Fundació Integra Pirineus.
dinter club 1
photo_camera Presenten a la Seu d'Urgell l'aplicació de cites Dinder Club per a persones amb discapacitat intel·lectual / RÀDIO SEU

Aquest dimecres s'ha presentat a la Seu d'Urgell l'aplicació de cites Dinder Club per a persones amb discapacitat intel·lectual. L'acte ha omplert la Sala de la Immaculada i ha comptat amb el suport a l'Alt Urgell de la Fundació Integra Pirineus.

L’app s’ha dissenyat amb l’objectiu de promoure “eines i espais” que facilitin les relacions d’amistat o efectives segures entre el col·lectiu i garantir, així, que tinguin les mateixes oportunitats que la resta de persones.Per poder donar-se d’alta a l'app s’ha de ser major d’edat, tenir un grau de discapacitat del 33% o superior, ser membre d’una entitat social i tenir lectoescriptura funcional. 

dinter club 2
Urgell Escribà, directora de la Fundació Integra Pirineus, durant la presentació de Dinter Club a la Seu d'Urgell / RÀDIO SEU

Dinder Club té dues funcionalitats: les cites i els plans. En la secció de cites, l’usuari podrà trobar perfils d’altres usuaris que l’algoritme considerarà “afins” i els donarà la possibilitat de connectar quan les persones tinguin interès a continuar coneixent-se. Un cop es produeix la connexió, l’app generarà un xat on podran començar a parlar.

Pel que fa als plans, dins la plataforma s’hi exposen ventall de plans de tipologies diverses, des d’anar al cinema fins a assistir a un partit de futbol, en què l’usuari podrà apuntar-se i participar lliurement. En aquests plans hi assistirà un dinamitzador de l’app Dinder Club, encarregat de recolzar el grup.

Dinder club
Usuaris de l'aplicació Dinder Club a Barcelona / Cedida

L’aplicació es va posar en marxa el desembre de l'any passat després de tres anys de desenvolupament. Des del seus inicis va comptar amb la col·laboració de Dincat, acidH, la Fundació Aura i la Fundació Catalana Síndrome de Down, que van estar presents en tot el procés de conceptualització i desenvolupament de la plataforma. 

“Dinder Club no seria possible sense la participació de les entitats col·laboradores i dels usuaris, per això animem als professionals del sector i el col·lectiu a ajudar-nos a millorar: som un llibre en blanc amb la primera pàgina escrita, i volem escriure la resta junts”, ha afirmat el CEO de l’aplicació, Max Roures.