25è ANIVERSARI REGIÓ POLICIAL ALT PIRINEU I ARAN

Presenten "Mossos d'Esquadra a l'Alt Pirineu–Aran 1719-2023", amb motiu dels 25 anys de creació de la Regió Policial

L'acte, moderat per la periodista Rosa Talamàs, ha tingut lloc a la Sala 'La Immaculada' de la Seu d'Urgell
Mossos d'Esquadra Alt Pirineu llibre 1
photo_camera L'acte ha tingut lloc a la Sala 'La Immaculada' de la Seu d'Urgell / @govpirineuiaran

Aquest dijous s'ha presentat, a la Sala de la Immaculada de la Seu d'Urgell, el llibre “Mossos d’Esquadra a l’Alt Pirineu-Aran 1719-2023”. A l'acte, que ha comptat amb la presència de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, i del delegat territorial del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells, també hi han assistit dels coautors del llibre, el sotsinspector Manel Félix González i el caporal David Hidalgo Cela, acompanyats del director general de la Policia, Pere Ferrer; el comissari en cap Eduard Sallent i l’intendent Daniel Pérez, cap de la Regió Policial Alt Pirineu i Aran, entre d'altres comandaments policials i autoritats. 

Mossos d'Esquadra Alt Pirineu llibre 2
L'acte ha tingut lloc a la Sala 'La Immaculada' de la Seu d'Urgell / @govpirineuiaran

L'acte moderat, per la periodista Rosa Talamàs, s'emmarca en la commemoració del 25è aniversari de la creació de la Regió Policial Alt Pirineu i Aran

El llibre, amb motiu del 25è aniversari de la creació de la Regió Policial Alt Pirineu-Aran, és un recull de la història del Cos de Mossos d’Esquadra a les comarques pirinenques. L'obra recull la lluita contra la delinqüència comuna i el contraban des del segle XVIII, i posteriorment contra el bandolerisme, passant per la Guerra Civil i en democràcia a l’arribada inicial dels Mossos a la Val d’Aran al 1991 i el desplegament final a tot el Pirineu fa 25 anys.

Mossos d'Esquadra Alt Pirineu llibre 3
L'acte ha tingut lloc a la Sala 'La Immaculada' de la Seu d'Urgell / @govpirineuiaran

Els autors del llibre formen part del Grup de Treball del Servei Històric de Mossos, un equip que treballa en la recerca, recopilació, inventariat i registre dels orígens del cos i la seva evolució al llarg del anys.