SALUT MENTAL

Presenten la 1a Jornada AUTEA Alt Pirineu que tindrà lloc els dies 12 i 13 d'abril a la Seu d'Urgell

Es tracta d'una iniciativa dirigida als professionals dels àmbits d’acció social, salut i educació, així com als agents socials que tenen relació amb les persones amb TEA i les seves famílies
AUTEA ALT PIRINEU PRESENTACIÓ JORNADA
photo_camera Presentació, als jardins Casa Molines de la Seu d'Urgell, de la I Jornada AUTEA Alt Pirineu / RÀDIO SEU

L'Associació del Trastorn de l'Espectre de l'Autisme de l'Alt Pirineu ha presentat aquest matí, als jardins de Casa Molines de la Seu d'Urgell, la I Jornada AUTEA Alt Pirineu, que se celebrarà aquest mes d'abril, els dies 12 i 13. Es tracta d'una iniciativa dirigida als professionals dels àmbits d’acció social, salut i educació, així com als agents socials que tenen relació amb les persones amb TEA i les seves famílies.

La Jornada, que es desenvoluparà en dos dies, oferirà un format de ponències, el divendres dia 12, i tallers, el dissabte dia 13. El programa compta amb la participació de professionals especialitzats i amb una reconeguda trajectòria en l'àmbit de l'autisme.

AUTEA ALT PIRINEU PRESENTACIÓ JORNADA
Presentació, als jardins Casa Molines de la Seu d'Urgell, de la I Jornada AUTEA Alt Pirineu / RÀDIO SEU

Així, Noemí Balmaña, psicòloga infantojuvenil especialista en autisme, obrirà la Jornada parlant-nos d’infància. Presentarà la ponència "Infància. Bones pràctiques per a la detecció i el diagnòstic clínic precoç. Importància de la intervenció primerenca amb metodologies basades en l'evidència científica". Seguidament intervindrà el psicopedagog i coordinador del diploma de postgrau "Autisme, Diagnòstic i Intervenció" de la Universitat de Barcelona, Victor Adé, que centrarà la seva intervenció en el període de la infantesa a l’adolescència, amb la  ponència “Autisme i escola. Propostes i estratègies d’intervenció”. I tancarà la Jornada del divendres 12,  la Dra. Neus Elias, psiquiatra infanto-juvenil adjunta a la Unitat UnimTea de l’Àrea de Salut Mental de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona i Presidenta del Comitè clínic de la Fundació Autisme Mas Casadevall. La Dra. Elias parlarà d'un altre moment important en la vida, "La transició a la vida adulta".

El dissabte s’impartiran dos tallers pràctics, "Què és l'autisme? Comprensió i necessitats de suport" i "Benestar emocional i conductual en l'autisme. Estratègies per a la regulació" que aniran a càrrec de l'Eva Flotats, psicòloga infantojuvenil especialitzada en autisme i del mateix Victor Adé.

La presidenta d'AUTEA Alt Pirineu, Berta Vidal, s'ha mostrat il·lusionada "perquè aquest projecte ja és una realitat, i serà la gran oportunitat d'apropar els professionals més reputats del moment al nostre territori, amb les darreres tendències en la intervenció especialitzada en diferents etapes de la vida de les persones amb TEA".