14.08.2022 |
Viure als Pirineus

CORONAVIRUS

La policia extrema els controls a Puigcerdà, Les i la Farga de Moles

Aquesta matinada i durant el dia d'avui la policia espanyola ha anat aturant tots els vehicles que venien tant de l'accés a la Guingueta d'Ix com els que arribaven per l'N-154, via que també utilitzen els veïns l'enclavament de Llívia. I el mateix ha fet a la frontera de la Farga de Moles, a Andorra, i a l'Aran a la frontera de Les amb França.
Pla general on es veu un vehicle de la policia espanyola i diversos cotxes aturats a la rotonda d'accés a Puigcerdà des de la Guingueta d'Ix, a l'Alta Cerdanya, o la carretera de l'enclavament de Llívia. Imatge del 17 de març de 2020 (Horitzontal).
La policia espanyola i diversos cotxes aturats a la rotonda d'accés a Puigcerdà des de la Guingueta d'Ix.
La policia extrema els controls a Puigcerdà, Les i la Farga de Moles

A banda de les persones de nacionalitat espanyola o residents a l'Estat, hi han pogut passar els treballadors transfronterers i les que es dirigien a l'Hospital de Cerdanya, ja que també atén pacients de l'Alta Cerdanya i el Capcir. Mentre, Andorra prohibirà l'obertura d'aquells sectors que poden suposar un risc sanitari, com ara la construcció o bona part de la indústria.

Andorra prohibirà l'obertura d'aquells sectors que poden suposar un risc sanitari, com ara la construcció o bona part de la indústria

Els camions de mercaderies han pogut circular amb normalitat, ja que els efectius policials no els aturaven. Mentre, alguns vehicles de persones que no podien acreditar el motiu pel qual entraven a la banda administrativament catalana de la Cerdanya han hagut de girar cua. Aquestes mesures també s'apliquen des de la mitjanit al pas fronterer situat al municipi de Les (Val d'Aran), mentre que en el cas d'Andorra es van començar a dur a terme coincidint amb l'aplicació de la limitació de desplaçaments que es va activar en declarar-se l'estat d'alarma.

Precisament, el govern del Principat ha decretat, a partir de dimecres i durant un període de vuit dies, el cessament de totes les activitats laborals que siguin considerades de risc i que, per tant, puguin suposar un ús excessiu dels recursos sanitaris o contribuir excessivament a un increment dels contagis de covid-19. Així, queda afectat per aquesta mesura tant el sector de la construcció, bona part del de la indústria i artesania i, a més, alguns professionals liberals.

La policia extrema els controls a Puigcerdà, Les i la Farga de Moles
Comentarios