CRISI CORONAVIRUS

Les escoles del grup Sagrada Família d'Andorra no cobraran el menjador

A Catalunya, Educació demana als consells comarcals que no suspenguin els contractes amb les empreses dels menjadors escolars
Menjador02
photo_camera Imatge d'un menjador escolar/DdLl

Els centres educatius d'Andorra, que pertanyen a la xarxa Sagrada Família, han anunciat que no cobraran el servei de menjador durant els dies que l'escola estigui tancada. Així doncs, el col·legi Mare Janer, el Sant Ermengol i el Sagrada Família d'Escaldes ja han notificat als pares, i a través de les xarxes socials, la decisió i també han fet saber que els estudiants que tinguin la beca de menjador se'ls hi retornarà a les famílies l'import d'aquests dies.  

Cuina d'un menjador escolar

(Foto: Cuina d'un menjador escolar del Pirineu)

A Catalunya

El Departament d’Educació ha emès un comunicat amb un seguit de noves mesures per fer front a la crisi del coronavirus i els seus efectes sobre el tancament de centres escolars i tots els seus serveis.  Així, per exemple, la conselleria manté els contractes amb els prestadors de serveis de vetlladors i, per tant, insta a aquests proveïdors a no fer un expedient de regulació de treball temporal (ERTE).

També demana als consells comarcals que no suspenguin els contractes amb les empreses de transport i dels menjadors escolars i els ha comunicat que el departament assumirà part dels costos fixos d’aquests contactes, tal i com ja va succeir amb el temporal Gloria.

El Govern està estudiant com fer efectives les beques menjador, malgrat les restriccions que suposen les ordres de confinament governamentals. I insta el govern espanyol a decretar urgentment les mesures necessàries per tal de garantir plenament els drets del conjunt de famílies que s’han vist afectades pel tancament escolar.

El Departament està estudiant jurídicament com afecta al període de preinscripció l’estat d’alerta decretat pel govern espanyol.