23.01.2022 |
Viure als Pirineus

MICOLOGIA

Podem anar a buscar bolets?

Ni el BOE n'explica res, ni cap dels portaveus dels diferents governs, ministeris i departaments, ha badat boca.
DSCN8350
Tres cistells ben plens de bolets/Anna Solans Pomares
Podem anar a buscar bolets?

Els pirinencs aficionats als bolets de primavera estan neguitosos. El territori ha entrat a la fase 1 de la desescalada i això els permet un pas més en el seu desconfinament. Poden moure's per tot l'Alt Pirineu, des de la Vall d'Aran fins a la Cerdanya, poden asseure's a prendre un cafè a la terrassa del bar de la plaça i poden reunir-se amb la família a casa seva, això sí, respectant sempre les limitacions obligades. Poden fer esport, passejar, córrer i anar amb bicicleta, però es pregunten si també poden anar a buscar bolets. Aquells deliciosos bolets de primavera que coneixen tan bé i que es fan ben a prop d'allà on viuen.

Es pregunten si poden anar a buscar aquells bolets de primavera deliciosos i que es fan ben a prop d'allà on viuen.

Els veïns i veïnes dels municipis de menys de 5.000 habitants poden passejar, caminar i fer esport per tot el seu terme municipal a qualsevol hora del dia. Per exemple, Montferrer i Castellbò, a la comarca de l'Alt Urgell, té una població de 1.041 habitants, una extensió de 176,66 Km2 i vint-i-set nuclis de població. Poden els seus veïns i veïnes anar a buscar carreroles, murgues o rossinyols?

Ni el BOE n'explica res, ni cap dels portaveus dels diferents governs, ministeris i departaments, ha badat boca

Ningú no ho ha sabut aclarir del tot. Ni el BOE n'explica res, ni cap dels portaveus dels diferents governs, ministeris i departaments, ha badat boca en aquesta qüestió. Hem preguntat a la Comissaria de Mossos de la Seu d'Urgell, seu de la Regió Policial del Pirineu, però no ens han sabut aclarir si aquesta activitat està permesa, La trucada al cos d'Agents Rurals al Pirineu, no ha donat el resultat desitjat. La responsable al Pallars Sobirà ens atén amb molta amabilitat i diligència i ens diu que el cos té molt interès a obtenir un posicionament oficial. "Ho hem preguntat a Protecció Civil, però encara no hem obtingut resposta", assegura Així doncs, la pilota avui és a la teulada de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat. Haurem d'esperar a demà. Demà insistirem.

IMG_20200511_102029

(Foto: creativadisseny)

Podem anar a buscar bolets?
Comentarios