SEQUERA

Les pluges i el desgel milloren la situació dels pantans del Segre, la Noguera Pallaresa i la Noguera Ribagorçana

Els pantans d'Oliana i Rialb emmagatzemaven aquest dimarts prop de 192 hm3, gairebé el doble de les reserves que hi havia l'any passat per les mateixes dates.
Pantà Oliana 1
photo_camera El pantà d'Oliana aquest dimecres / Feliu Sirvent

Els embassaments s'han recuperat una mica després de les pluges i nevades d'aquest inici de la Setmana Santa. Els pantans del Segre, Oliana i Rialb, emmagatzemaven aquest dimarts prop de 192 hm3, la qual cosa representa gairebé el doble de les reserves que hi havia l'any passat per les mateixes dates entre els dos, segons les dades de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). El pantà d'Oliana es troba avui al 41,25% de la seva capacitat i el de Rialb al 28,69%.

Les pluges també han fet que millorés la situació de la Noguera Pallaresa, on el pantà de Camarasa es troba al 89,23%; el de Talarn al 44,68% i el de Terradets al 96,39% de la seva capacitat. Pel que fa a la Noguera Ribagorçana, on els embassaments sumen més de 435 hm3, el pantà de Canelles es troba encara al 22,5% de la seva capacitat i el de Baserca al 41,10%.

Pantà Oliana 2
El pantà d'Oliana aquest dimecres / Feliu Sirvent

Conques internes

Els embassaments de les conques internes segueixen pujant gràcies al desgel i a les noves pluges d'aquests dies. Les reserves d'aigua es mantenen per sobre del 15% de reserves d'aigua i ja freguen el 16%, xifra que no es veia des de finals de gener. A més, han recuperat els 100hm³ dos mesos després. Un petit bàlsam que es mantindrà, perquè encara seguirà plovent o nevant a les capçaleres dels rius que desemboquen directament als principals pantans.