DEBATS

Pirineu 2030 arriba a la Pobla de Segur per posar a debat el model territorial i el turisme

La jornada serà al poliesportiu de la Pobla, seguint totes les mesures de seguretat, i girarà al voltant del Model Territorial i del Turisme.
Pirineu 2030
photo_camera Pirineu 2030 ha organitzat una jornada de debat a la Pobla de Segur /PIRINEU 2030

Després de més d’un any de la primera jornada Pirineu 2030 celebrada a la Molina, es va haver de suspendre per la pandèmia el segon procés de debat previst al Pallars.

Segons el col·lectiu Pirineu 2030, durant els mesos de pandèmia "hem evidenciat amb cruesa la dependència insostenible del Pirineu al turisme, la manca de recursos sanitaris i serveis públics, i una gestió centralista i urbanocèntrica que res ha tingut a veure amb la realitat i les necessitats de les comarques pirinenques".

El col·lectiu ecologista i anticapitalista manifesta que "malauradament, els plans del nou govern autonòmic per al Pirineu i l’Aran no han variat i continuen basant el desenvolupament i la inversió al territori en aprofundir en el model caducat del turisme de neu massiu". És en aquesta situació, que consideren que continua essent de vital importància pensar, debatre i articular una alternativa per al nostre territori.

cartell-jornada2-03

El col·lectiu Pirineu 2030 assegura que vol "un Pirineu on els pilars siguin la cultura, els serveis públics, el sector primari i secundari, l’economia social i solidària i el bé comú, l’educació i la sanitat. Pilars que vertebrin les valls del Pirineu com a territori on viure, créixer, treballar, envellir i morir dignament."

Per això, segons els organitzadors, "ha arribat el moment de teixir entre totes una alternativa, per això aquest dissabte tornem a ajuntar-nos, aprendre, debatre i dibuixar el Pirineu que volem per al 2030 i el camí per arribar-hi".

Aquesta segona jornada serà al poliesportiu, seguint totes les mesures de seguretat, de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) i girarà al voltant del Model Territorial i del Turisme. Inscripcions aquí: https://t.co/rlOXHcuy8l?amp=1

Pirineu 2030, un espai de debat sobre el futur del Pirineu

Diverses entitats i col·lectius ecologistes han creat la plataforma Pirineu 2030, un fòrum de debat que vol explorar alternatives de futur per a les comarques pirinenques. Alerten que el model de neu i de turisme de masses està esgotat, i que ha arribat el moment de buscar noves fórmules.