26.10.2021 |
Viure als Pirineus

GOVERN DE LA GENERALITAT

La pirinenca Ester Capella serà la Consellera de Justícia del nou Govern de la Generalitat

Ester Capella, és de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) on hi va viure fins que es traslladà a Barcelona per cursar els estudis a la Facultat  de Dret. És advocada en exercici i actualment diputada d'ERC al Congrés.

Ester Capella 2
Ester Capella en un acte electoral
La pirinenca Ester Capella serà la Consellera de Justícia del nou Govern de la Generalitat

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, va confirmar aquest dijous des dels passadissos del Congrés que les diputades de la seva formació a Madrid Ester Capella i Teresa Jordà seran conselleres, de Justícia i d'Agricultura respectivament, del nou Govern de la Generalitat. Segons Joan Tardà totes dues han demostrat la seva “gran qualitat humana i les seves dots com a diputades” però “ara es requereix que posin aquests coneixements al servei de construir la República” del nou executiu de la Generalitat.

Ester Capella, pirinenca de la Pobla de Segur

La futura consellera de Justícia, Ester Capella, és de la pobla de Segur (Pallars Jussà) on hi va viure fins que es traslladà a Barcelona per cursar els estudis universitaris a la Facultat  de Dret. En acabar la carrera va col·laborar amb la càtedra de Dret Civil de Lleida durant el curs 1987-1988. Advocada en exercicides del 1988, va ser presidenta de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates entre el 2003 i el 2007. Va formar part com a independent a la candidatura d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona a les eleccions municipals de 2007 i va ser escollida regidora. Entre el 2007 i el 2011 va ser la regidora portaveu d'ERC a l'Ajuntament. El 2011 es va fer càrrec de la gerència de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona que va deixar el 2013 en ser escollida senadora designada pel Parlament de Catalunya. A les eleccions generals espanyoles de 2015 i 2016 va sortir elegida diputada al Congrés.

Quim Torra nou President de la Generalitat

Quim Torra (Blanes, 1962) serà el 131è president de la Generalitat. Advocat, editor i escriptor, va anar de número 11 a les llistes de JxCat per Barcelona. Home de la confiança de Carles Puigdemont, fonts del grup parlamentari el descriuen com un dels independents amb un discurs més contundent i "nítidament republicà". Fonts properes a Torra destaquen que compleix el perfil d'un president del Govern que assegurarà l'enllaç amb Puigdemont des de "l'exili", i que serà coherent amb el discurs del seu antecessor a la Generalitat. Encaixa, doncs, amb l'estratègia de JxCat d'apostar per una figura transitòria que entengui que el president "legítim" és Puigdemont. S'espera que Torra sigui investit a principis de la setmana que ve, possiblement després d'una segona volta.

Torra va dirigir el Born Centre Cultural del 2012 al 2015, any que va presidir Òmnium Cultural, en substitució de Muriel Casals. El 2016 va ser nomenat director del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat. El mateix any va presentar-se a les eleccions al Secretariat Nacional de l'ANC, però la incompatibilitat amb el càrrec públic de director del Centre d'Estudis el va obligar a renunciar, un mes després de ser escollit secretari. En aquells comicis Torra formava part d'una candidatura per desbancar Jordi Sànchez com a president de l'entitat. També dirigeix la Revista de Catalunya i col·labora amb la publicació digital Esguard. A més, el futur cap del Govern va crear l'editorial A Contra Vent (2008) i el 2009 va guanyar el premi Carles Rahola d'assaig per 'Viatge involuntari a la Catalunya impossible'.

La pirinenca Ester Capella serà la Consellera de Justícia del nou Govern de la Generalitat
Comentarios