ENERGIA RENOVABLE

PEUSA, l’energia de proximitat

PEUSA és una companyia de KM0, arrelada al territori, que comercialitza energia renovable i lliure d’emissions de C02 a tots els seus clients domèstics i industrials

PEUSA Passeig Joan Brudieu
photo_camera Un vehicle elèctric de PEUSA carregant al Passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell/PEUSA

Les persones amb residència a la Cerdanya i al sud de l’Alt Urgell, que actualment no disposin del subministrament elèctric sostenible de PEUSA, ja poden contractar aquest servei de proximitat a través del web www.peusa.org/nouclient

La companyia elèctrica s’ha compromès a explicar els múltiples beneficis que obtenen els seus clients en formar part de PEUSA, com l’atenció personalitzada, la proximitat territorial, la sostenibilitat i la contribució a les polítiques socials.

PEUSA, 100 anys distribuint energia

L’elèctrica del Pirineu PEUSA, amb seu a la Seu d’Urgell, fa gairebé 100 anys que distribueix energia elèctrica a l’Alt Urgell, produint-la mitjançant tres centrals distribuïdes al riu Valira. PEUSA comercialitza energia neta, 100% renovable, a tots els seus clients, domèstics i industrials. A més compta amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i afavoreix l’autoconsum.

Des de la seva creació, PEUSA ha mantingut sempre els mateixos objectius: proporcionar un subministrament elèctric de qualitat a través de les fonts d’energia renovables i incidir en les polítiques socials del territori.

Peusa3

Transició energètica

La transició energètica implica un canvi dràstic en el model de producció d’energia: es deixen de comprar i cremar combustibles fòssils com el petroli, el carbó i el gas natural i es passa a aprofitar fonts renovables com ara el sol, l’aire i l’aigua que són netes i gratuïtes. Però també és un procés de canvi progressiu en la manera de gestionar i utilitzar l’energia per guanyar eficiència, tot incrementant-ne l’ús compartit i participat.

Peusa1

Un projecte amb ànima

En aquests últims anys, l’empresa PEUSA ha endegat diferents mesures per donar suport a les persones i famílies que tenen dificultats per fer front a les seves despeses energètiques, i d’aquesta manera atenuar al màxim la pobresa energètica a la seva zona d’influència.