FOTOGRAFIA

La periodista pallaresa Marta Lluvich premiada al concurs de fotografia del Parc Nacional d'Aigüestortes

Aigua, roca granítica, fauna o pols sahariana a la neu, premiades al concurs de foto del Parc Nacional d'Aigüestortes
Imatge guardonada amb el cinquè premi del XXVIII Concurs de Fotografia del Parc Nacional d'Aigüestortes, 'Catifa sahariana als peus dels Encantats', de Marta Lluvich.
photo_camera 'Catifa sahariana als peus dels Encantats', de Marta Lluvich / Marta Lluvich

La XXVIII edició del concurs de fotografia del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha atorgat el primer premi a la foto 'Un roc al Mar' d'Adrià Sanromà, per la fusió dels dos elements més presents al Parc, l'aigua i la roca granítica. Hi ha quatre guardonats més, que són, en segona posició 'Encuentros i Microcosmos' de Lucía Higuera, dues captures de fauna, i la zona de Capdella repeteix protagonisme a les imatges del tercer premi: 'Fi de via' i 'Papallones Estany Gento', de Xavier Salvat. Una granota, un lluert i un tritó són els actors del quart premi de Glòria Freixas. La periodista pallaresa Marta Lluvich ha rebut el cinquè per 'Catifa sahariana als peus dels Encantats', que mostra un curiós incident meteorològic.

El jurat va resoldre els guanyadors de la XXVIII del premi el passat 17 de novembre de manera telemàtica. A banda dels cinc guardonats també s'han premiat fotos de les Falles de l'Alta Ribagorça en blanc i negre a l'accèssit 'Els menairons: Durro i Sant Quirc'.

El jurat que ha emès el veredicte ha estat composat per Maria Merced Aniz Montes, directora conservadora del Parc Nacional, Antoni Añó, fotògraf, i Anselm Ros, representant de la Fundació Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI). En total hi havia 128 obres presentades.