17.05.2022 |
Viure als Pirineus

Pediatria dels Pirineus inicia la gestió de l'activitat pediàtrica a les comarques del Pallars i a l'Alta Ribagorça

Amplia així la tasca que des del 2009 està duent a terme a la comarca de l'Alt Urgell

pediatria
Logotip de Pedratria dels Pirineus
Pediatria dels Pirineus inicia la gestió de l'activitat pediàtrica a les comarques del Pallars i a l'Alta Ribagorça

Pediatria dels Pirineus, Societat Cooperativa Professional, va iniciar, el passat dilluns dia 2 d'octubre, la seva activitat pediàtrica a les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça. D'aquesta manera amplia l'activitat que des del 2009 està duent a terme a la comarca de l'Alt Urgell. L'activitat, encarregada pel Servei Català de la Salut, inclou l'atenció especialitzada de pediatria a l'Hospital del Pallars i l'atenció primària pediàtrica de les quatre Àrees Bàsiques de Salut (ABS Tremp, ABS La Pobla de Segur, ABS Pallars Sobirà a Sort i ABS Alta Ribagorça al Pont de Suert). Per poder prestar aquest servei, es compta amb els quatre professionals ja existents a les ABS.

Pediatria dels Pirineus té com a soci l'Hospital Sant Joan de Déu (HSJD) que facilita la formació continuada dels professionals i el seguiment especialitzat dels nens i nenes en un centre amb alta tecnologia, donant suport a la consulta de casos clínics complexos entre professionals, en format presencial o telemàtic.

El projecte inclou sessions setmanals de formació amb connexió telemàtica amb la Unitat Maternoinfantil de l'Alt Urgell, així com emprar tots els protocols d'atenció assistencial neonatològics i pediàtrics de l'HSJD. A més, els professionals podran efectuar formació a l'HSJD, segons l'oferta formativa de la seva aula de pediatria, i també rotacions per les diferents especialitats, en funció de les seves necessitats.

Des del 2009, Pediatria dels Pirineus gestiona el servei d'atenció pediàtrica, tant d'atenció primària com especialitzada, en l'àmbit de les Àrees Bàsiques de Salut de l'Alt Urgell, on desenvolupa la seva activitat assistencial en el Centre d'Atenció Primària (CAP) de la Seu Urgell, al CAP d'Oliana i en els consultoris locals de Coll de Nargó i Organyà. A més, Pediatria dels Pirineus presta l'atenció especialitzada pediàtrica, neonatal i gineco-obstètrica a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell, amb activitat d'hospitalització, parts, cirurgia ginecològica i obstètrica, consultes externes especialitzades i urgències.

Pediatria dels Pirineus inicia la gestió de l'activitat pediàtrica a les comarques del Pallars i a l'Alta Ribagorça
Comentarios