PARLAMENT

El Parlament insta el Govern a crear el Centre de Recerca i de Desenvolupament de la Llet i el Formatge

Aquest dijous es va aprovar una moció sobre l’equilibri territorial, on a instàncies de la CUP es va introduir punt
Visita granja_2
photo_camera Membres de la CUP visitant una granja de vaques de llet a l'Alt Urgell / CUP

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat, aquest dijous, una moció sobre equilibri territorial centrada en el Pirineu on, entre d’altres punts, s’insta al Govern de la Generalitat a fer una aposta decidida per implementar el Centre de Recerca i de Desenvolupament de la Llet i el Formatge. La proposta ha estat impulsada per la CUP, que considera aquest Centre de Recerca "una eina imprescindible per aconseguir donar un impuls al sector primari, fixar població amb treball estable i permetre el retorn al Pirineu de joves amb formació qualificada".

Visita granja_1
Membres de la CUP visitant una granja de vaques de llet a l'Alt Urgell / CUP

Cal recordar que els anticapitalistes fa temps que defensen la diversificació de l’economia de les comarques pirinenques i també la generació de llocs de treball qualificats per evitar la precarització laboral i per poder fixar gent al territori i són els que han plantejat aquest Centre de recerca i de desenvolupament de la llet i el formatge com a alternativa al hub tecnològic es es pretén desenvolupar a la Seu d’Urgell.

Des de la CUP celebren "aquesta declaració d’intencions del Parlament" i asseguren que estaran amatents per veure com s’implementa al territori.