IGUALTAT

Una parella resident al Querforadat denuncia que pateix assetjament homòfob per part d'alguns veïns

Els afectats afirmen que al nucli alturgellenc es produeixen actituds "masclistes" i "racistes" cap a diverses persones
Pla obert on es veuen diverses cases del nucli del Querforadat, a Cava (Alt Urgell) i el paisatge de muntanya que l'envolta en una imatge d'arxiu. Imatge publicada el 3 de novembre de 2021. (Horitzontal)
photo_camera Pla obert on es veuen diverses cases del nucli del Querforadat, a Cava (Alt Urgell) i el paisatge de muntanya que l'envolta en una imatge d'arxiu. Imatge publicada el 3 de novembre de 2021. (Horitzontal)

Una parella gai que viu al Querforadat, al municipi de Cava (Alt Urgell), denuncia que des de la seva arribada al poble, ara fa un any i mig, estan patint assetjament per part d'alguns veïns. Tots dos regenten en aquest nucli, on durant l'any hi resideixen poc més d'una desena de persones, un espai gastronòmic amb una cuina en una 'food truck'. Anteriorment, havien exercit de mestres i un dels veïns li hauria dit a un d'ells que "no hi portaria el seu net a la seva classe" per la seva condició homosexual, tal com ha avançat el diari 'Segre' i han explicat els afectats a l'ACN. A més, han assegurat que en aquest període de temps també han vist d'altres actituds de caire "masclista" i "racista" dirigides a diverses persones que viuen allà.

Segons relata la parella, un d'ells també hauria patit un intent d'atropellament fa uns mesos, fets que van anar a denunciar als Mossos d'Esquadra. Finalment, s'han trobat que algunes persones es refereixen a ells com "els maricons". Tot i això, han volgut deixar clar també que altres veïns del poble els han rebut amb els braços oberts i els hi han fet costat. Finalment, han explicat que han decidit fer públic el seu cas d'assetjament per fer visible que els "atacs homòfobs" també es produeixen fora de Barcelona.