COOPERACIÓ TRANSFRONTERERA

El Parc Natural de l'Alt Pirineu promociona la cooperació transfronterera al festival Destinations Parcs de Foix

Representants pirinencs han posat en valor la cooperació transfronterera, el  Parc Pirinenc de les Tres Nacions i el projecte de Reserva de la Biosfera Transfronterera.
Parc naturel Pyrénées Ariégeoises
photo_camera Parc naturel Pyrénées Ariégeoises

El president i el gerent del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus i Ivan Guiu respectivament, i l'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, han estat avui presents al festival Destinations Parcs a Foix, per posar en valor la cooperació transfronterera, el  Parc Pirinenc de les Tres Nacions i el projecte de Reserva de la Biosfera Transfronterera. També hi ha assitit el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, i el conseller del Comú de la Massana, Sergi Gueimonde.

Parc naturel Pyrénées Ariégeoises 2(Foto: Parada dels productes agroalimentaris del Parc Natural de l'Alt Pirineu / PNAP)

Avui dissabte i demà diumenge es donaran a conèixer els productes agroalimentaris locals del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Parc Pirinenc de les Tres Nacions

El Parc Natural de l'Alt Pirineu, juntament amb el Regional de Pyrénées Ariégeoises a França i els andorrans de la Vall de Sorteny Comunal de les Valls de Comapedrosa, impulsen la seva promoció conjunta a través d'una marca que els aglutina sota el paraigües de Parc Pirinenc de les Tres Nacions.

La unió de totes quatre àrees protegides suma més de 428.700 hectàrees, convertint-se d'aquesta manera en una de les més extenses d'Europa d'àmbit transfronterer i distribuïdes per 158 municipis, dels quals una quinzena són catalans, dos més del principat d'Andorra i 141 francesos.