22.05.2022 |
Viure als Pirineus

METEOROLOGIA

El Parc Natural de l'Alt Pirineu enllesteix la reparació dels danys del temporal Glòria

Els treballs principals han consistit en la neteja de pistes i la retirada d'arbres caiguts i de senyalització
Refugi de les Comes de Rubió PNAP
Refugi de les Comes de Rubió/PNAP
El Parc Natural de l'Alt Pirineu enllesteix la reparació dels danys del temporal Glòria

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha completat aquests dies les actuacions més urgents derivades dels efectes del temporal Glòria, que va provocar intenses nevades en aquesta àrea. A conseqüència dels importants gruixos de neu humida acumulats, es van produir caigudes de branques i arbres que han impossibilitat el pas de vehicles per diverses carreteres i pistes de muntanya. Senyals caigudes pel pes de la neu; arbres tombats en senders senyalitzats, com el del camí de Llavorsí a Tírvia i en àrees d'esbarjo com la de la Font de la Mola; murs caiguts, com el de la ruta entre Gerri de la Sal i Arboló, i també en pistes forestals, com el d'Alós d'Isil al Refugi del Fornet, són algunes de les incidències registrades més destacades.

Operari PNAP(Foto: Territori i Sosteniblitat)

La identificació i localització dels punts més conflictius ha estat possible gràcies a la col·laboració d'ajuntaments i de la ciutadania, mitjançant, sobretot, l'aplicació de mòbil 'Alt Pirineu, Deixa't Guiar'. La brigada de manteniment del parc ha dut a terme les tasques de neteja de camins, retirada de vegetació i restabliment del mobiliari danyat. Tanmateix, es calcula que a mesura que es pugui accedir a cotes més altes, el nombre d'actuacions a realitzar es multiplicarà i caldrà prioritzar nous punts on actuar. Per tot plegat, es preveu que els treballs s'allarguin fins al mes de maig.

El refugi de Comes de Rubió, gestionat pel Parc Natural de l'Alt Pirineu des del 2009, s'ha vist greument afectat en plena temporada d'hivern.

A conseqüència del temporal, el refugi de Comes de Rubió, gestionat pel Parc Natural de l'Alt Pirineu des del 2009, s'ha vist greument afectat en plena temporada d'hivern. Concretament, pel trencament d'una de les xemeneies, que va cedir per la gran acumulació de neu. Això ha fet impossible donar servei de calefacció i, per minimitzar afectacions als usuaris, el parc ha adquirit de forma urgent una estufa de pellets per poder reobrir-lo aquest cap de setmana. Aquest sistema funcionarà de manera provisional fins aquesta primavera, quan es calcula que es podrà reconstruir la xemeneia.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu enllesteix la reparació dels danys del temporal Glòria
Comentarios