El Parc Natural de l'Alt Pirineu dóna a conèixer els productes locals com a eina de desenvolupament local

En el marc d'una jornada on es pretén posar en valor els aliments de les explotacions de la zona

Primer pla d'un cuiner amb un curs de cuina i els assistents prenent nota. Imatge del 23 de maig del 2017. (horitzontal)
photo_camera Un cuiner realitza un curs de cuina i els assistents prenent nota.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha organitzat un monogràfic sobre la cuina amb productes locals d'aquest àmbit per tal de valoritzar-los i convertir-los en una eina de desenvolupament local. Entre els productes seleccionats destaquen la truita de la piscifactoria de Tavascan, els formatges de producció local, les carns de corder, poltre o vedella, i com a condiments licors com la cervesa artesana o les espècies del Parc de les Olors d'Araós. El director del Parc Natural, Marc Garriga, ha explicat que promovent l'ús a les cuines dels restaurants de la comarca d'aquests productes s'està contribuint al manteniment de l'activitat agrícola i ramadera, essencials per la conservació i sostenibilitat del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Aquesta jornada s'ha emmarcat dins de la celebració del Dia europeu dels Parcs, que té com un dels objectius mostrar com els parcs promouen la sostenibilitat en les comunitats locals.

El monogràfic de cuina, impartit per Mariano Gonzalvo, estava adreçat a restauradors professionals per tal que puguin desenvolupar aquests plats i incorporar-los a la seva carta. Durant la jornada s'ha treballat amb peix de muntanya: truita fumada amb formatge d'ovella. Gonzalvo també ha elaborat receptes de carns: poltre amb cervesa i poma, corder amb alls i patates i vedella amb verdures. Per les postres han reservat el iogurt, elaborat a Ainet. 

Amb l'objectiu de fomentar els productes que s'elaboren al Parc Natural de l'Alt Pirineu, aquest diumenge, tindrà lloc la Fira de l'0vella aranesa a Arrós. Aquesta fira inclou activitats relacionades amb la ramaderia i els oficis tradicionals i una mostra de productes agroalimentaris i artesanals de l'àmbit del Parc. 

comentaris