ESPAIS NATURALS

El Parc Natural de l'Alt Pirineu, l'espai protegit més extens de Catalunya, celebra els 18 anys de la seva creació

La superfície del Parc Natural és de 69.850,38 hectàrees, que el converteixen en l'espai natural protegit més extens de Catalunya.
PNAP 18 anys
photo_camera El Parc natural de l'Alt Pirineu compleix 18 anys /PNAP

El Parc Natural de l'Alt Pirineu va ser creat l'1 d'agost de l'any 2003, avui compleix els 18 anys, la seva majoria d'edat.

El Parc Natural de l'Alt Pirineu és el més extens de Catalunya. Gairebé 70.000 hectàrees de les comarques del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell formen part d'aquest parc. El Parc combina una gran diversitat de paisatges propis de l'alta i la mitjana muntanya pirinenques, essent els seus valors naturals rics i variats, com també els elements que formen el seu extens patrimoni cultural, fruit de l'acció humana sobre el territori. El decret de creació del Parc estableix com objectius bàsics la protecció de tots aquests valors i l'establiment d'un règim ordenador adreçat al desenvolupament sostenible de tot el territori de l'espai natural.

Està situat al Pirineu axial català, entre la Val d'Aran a l'oest i el Principat d'Andorra a l'est. Geogràficament, l'àrea protegida recorda vagament la figura d'una lluna creixent, molt irregular, amb el vèrtex meridional situat al Santuari d'Arboló, prop de Gerri de la Sal i a tocar del Prepirineu, i el vèrtex septentrional al port de la Bonaigua.

La superfície del Parc Natural és de 69.850,38 hectàrees, que el converteixen en l'espai natural protegit més extens de Catalunya. Inclou 478 hectàrees de Reserves Naturals (Alt Àneu i Noguera Pallaresa-Bonaigua).

comentaris