LLIBRES

El Parc Natural del Cadí-Moixeró promou 'L'ocell de foc', un conte per conèixer el trencalòs

L’objectiu de la publicació és donar a conèixer al públic familiar i escolar el trencalòs (Gypaetus barbatus), d’una manera atractiva i lúdica però alhora també rigorosa.
L'ocell de foc 1
photo_camera El Parc Natural del Cadí-Moixeró promou “l’ocell de foc” per coèixer el trencalòs / PNCM

L’ocell de foc és un conte de Mireia Marés, Àngel Bonada i Blanca Martí promogut des del Parc Natural del Cadí-Moixeró i amb la col·laboració de l’Edicions Salòria.

El protagonista és en Tros, un jove ocell que ha de descobrir “què s’espera d’un ocell com ell”, perquè no sap ben bé que és encara. Una aventura per descobrir-se a sí mateix, amb la natura, els Pirineus i el mite de l’ocell de foc com a taló de fons. Una bonica història, la combinació perfecta entre un text delicat i unes il·lustracions cuidades al detall.

L’objectiu de la publicació és donar a conèixer al públic familiar i escolar el trencalòs (Gypaetus barbatus), d’una manera atractiva i lúdica però alhora també rigorosa. Es vol conscienciar, mitjançant el coneixement, sobre les problemàtiques de conservació i la necessitat de preservar aquesta espècie protegida i amenaçada, present entre molts altres indrets al Cadí-Moixeró.

L'ocell de foc 2
El Parc Natural del Cadí-Moixeró promou “l’ocell de foc” per coèixer el trencalòs / PNCM

El conte parla també d’altres espècies interessants que compareixen hàbitat, com els grans rapinyaires (voltors, àguiles daurades, aufranys), o altres de més petites i discretes, com el pela-roques. La part final, inclou l’apartat “fixat-t’hi bé” on mitjançant il·lustracions que surten a la història es concreten i es detallen alguns elements o s’expliquen curiositats. Finalment, hi ha un recull d’alguns dels animals més emblemàtics de casa nostra, per tal de descobrir on s’han amagat dins la història. Cal estar atent perquè alguns són molt discrets. La publicació és apta per a totes les franges d’edat, donat que la combinació de les il·lustracions i el text el fan indicat per a tots els públics.

“L’ocell de foc” es pot trobar al Centre del Parc Natural del Cadí-Moixeró, a Bagà, i també a les llibreries amb presència d’Edicions Salòria (és el volum nº 23 de la Col·lecció Petit Pirineu de l’Edicions Salòria) i té un preu de 16€.

Properament es faran diverses presentacions per donar-lo a conèixer al públic del territori així com activitats d’educació ambiental a les escoles de l’àmbit del Cadí-Moixeró amb el Tros com a protagonista.