EMBASSAMENTS

El pantà d'Oliana es troba a més del 85% de la seva capacitat, Rialb al 53% i Sant Antoni supera el 99%

Els embassaments de la conca del Segre i de la Noguera Pallaresa i Ribagorçana continuen augmentant les seves reserves hídriques.
Pantà de Sant Antoni Comporta
photo_camera Una de les set comportes del pantà de Sant Antoni deixant anar aigua / Marta Lluvich

Els embassaments de la conca del Segre i de la Noguera Pallaresa i Ribagorçana continuen augmentant les seves reserves hídriques, gràcies a les pluges de les últimes setmanes i el desgel de la neu acumulada a les muntanyes de l'Alt Pirineu. 

Aquesta és la situació actual dels pantans que recullen les aigües de l'Alt Pirineu. L'embassament de Rialb té 213,9 hectòmetres cúbics i està al 53% de la seva capacitat mentre que el d'Oliana acumula 71,7 hectòmetres cúbics i es troba al 85,10% de la seva capacitat. La situació també ha millorat a la resta de pantans com Camarasa que es troba al 80,4%, Terradets al 98’1%, Santa Anna al 85’5% o el de Sant Antoni que ja va haver de desembassar aigua, està al 99,3%.

Segons les dades publicades per la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, les reserves totals de conca estan actualment en 5.979 hm³, un 77% de la seva totalitat mentre que fa un any estaven en 3.867 hm³, per sota del 50%. També a dia d'avui s’està per sobre de la mitja dels darrers cinc anys en aquestes dates, una mitjana que se situa en els 5.842 hm³.

Conques internes

Les reserves d'aigua als cinc pantans del sistema Ter-Llobregat van superar de mitjana aquest diumenge el 30% de la seva capacitat, amb 184,5 hm3 acumulats. Els embassaments que abasteixen l'àrea metropolitana de Barcelona i part de Girona segueixen rebent aigua de les capçaleres i si es compara amb tres dies enrere el guany és de més de 5 hectòmetres. La Baells segueix apropant-se al 50% (43,%), i també torna a incrementar el pantà de Sau, ara ja al 26%. Pel que fa al conjunt dels embassaments de les conques internes catalanes, s'apropen al 29% de la seva capacitat (gairebé un punt percentualment més que dijous passat), superant ja els 200 hm3 d'aigua embassada, un volum d'aigua que no es registrava des del 20 de juliol de l'any passat.