ENOTURISME

El Pallars Jussà es vol convertir en un destí d'enoturisme

L'objectiu és crear experiències que vinculin la producció de vi amb la gastronomia i el paisatge
Vins del Pirineu a Tremp 1
photo_camera Jornada 'Vins del Pirineu' a Tremp / Marta Lluvich

L'enoturisme ha estat el tema central de les Jornades de vi al Pirineu, celebrades a Tremp, que aquest any arriben a la seva onzena edició. L'objectiu d'aquesta trobada és crear noves experiències i potenciar les ja existents d'enoturisme vinculat amb la gastronomia i el paisatge del Pallars. Núria Bigorra, celler Terrer de Pallars, ha explicat que l'enoturisme a la comarca del Pallars Jussà els ha agafat una mica per sorpresa i ara "és el moment d'unir-se" per poder ordenar el sector i l'oferta. Sandra Hervas, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tremp, ha explicat que la Jornada comptarà amb un treball pràctic que permeti desplegar diverses accions de promoció de l'enoturisme en el decurs de l'any vinent.

Bigorra ha dit que l'enoturisme clarament va a l'alça al Pallars i per aquest motiu és una sortida que s'ha de tenir en compte i ordenar-la.

Vins del Pirineu a Tremp 2
Presentació de la jornada 'Vins del Pirineu' a Tremp / Marta Lluvich

La jornada adreçada a professionals del sector vitivinícola, de la restauració i el turisme, així com a personal tècnic de l'administració, vol impulsar la col·laboració dels cellers i la comercialització d'experiències singulars d'enoturisme i gastronomia al territori.

Salvador Burgos, celler Burgos Porta, és un petit celler del Priorat, ha parlat de l'aposta que van fer fa vint anys des del celler que regenta per l'enoturisme. Burgos ha dit que han de destacar les singularitats del territori com és la vinya d'alçada del Pallars i vincular-ho directament amb el territori ila producció agroalimentària de la comarca.