SEGURETAT

El pallarès David Boneta, a la cúpula dels Mossos d'Esquadra

El comissari, natural de Tremp, passa a formar part de la directiva de Josep Lluís Trapero
David Boneta comissari ACN
photo_camera El comissari David Boneta en una imatge d'arxiu /Sílvia Jardí

El comissari Ferran López, fins ara número 2 del major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, serà el nou responsable de seguretat del FC Barcelona, segons ha avançat 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ACN. Està previst que López s'incorpori en els propers dies al Barça després de 31 anys al cos.

Com a conseqüència de la marxa del comissari Ferran López, es produeixen diversos canvis en l'organigrama policial, segons ha informat Mossos en un comunicat. Entre altres, el comissari David Boneta, fins ara cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, passa a formar part de la direcció operativa del cos, juntament amb el comissari Miquel Esquius i el comissari Joan Carles Molinero.

La comissària Marta Fernández serà la primera dona que assumeix el comandament màxim a la ciutat de Barcelona. López va ser el cap dels Mossos durant l'aplicació de l'article 155, un cop Trapero va ser destituït. Quan el major va ser absolt i va tornar a comandar el cos ho va fer amb López com a segon. Fernández era fins ara la màxima responsable de la Comissaria General d'Investigació Criminal i la substituirà l'intendent Antoni Rodríguez, que ocupava el lloc de sotscap en aquesta comissaria.

Per la seva banda, el comissari Carles Anfruns, fins ara cap de la Regió Policial de Barcelona, assumeix les funcions de cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial mentre que la comissària Marta Fernández passa a ser la primera dona que agafa el comandament màxim a la capital catalana.