PARTITS POLÍTICS

Òscar Ordeig serà el cap de llista del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

El consell de Federació del PSC aprova també la proposta amb les persones que integraran la llista, que s'ordenarà i es ratificarà al Consell Nacional
Pla mitjà del reelegit primer secretari del PSC a les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, durant el Congrés territorial del partit, el 7 de març de 2020. (Horitzontal)
photo_camera Ôscar Ordeig serà el cap de llista del PSC a les eleccions del 14F/Anna Berga

El Consell de Federació del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran ha proposat aquest dimarts Òscar Ordeig com a cap de llista per la circumscripció de Lleida en les eleccions al Parlament del 14-F. Així mateix, ha aprovat la proposta amb la resta de persones que integraran la llista, que s'ordenarà i es ratificarà al Consell Nacional del PSC que es farà el 30 de desembre. Ordeig ha afirmat que els socialistes "surten a guanyar" per "fer realitat el canvi a Catalunya". En el cas de la demarcació de Lleida, el Primer Secretari de la Federació i diputat al Parlament ha denunciat que "JxCat i ERC han retallat com mai en inversions, serveis socials i comunicacions, destinant fins a un 80% menys dels pressupostos de fa deu anys".

Ordeig ha defensat la importància "d'obrir una nova etapa per Catalunya" però sobretot la necessitat d'"una nova etapa a les comarques de Lleida, Pirineu i l'Aran". "JxCat i ERC han retallat com mai en inversions, serveis socials i comunicacions, destinant fins a un 80% menys dels pressupostos que ens arribaven fa deu anys, empobrint i accelerant la desertització d'un territori que només els interessa quan s'ha de votar", ha afirmat. En aquest sentit, ha assegurat que els candidats socialistes per Lleida, Pirineu i Aran es presentaran "amb un projecte molt clar, el de la defensa d'un territori que el Govern ha intentat esborrar, però que pesi a qui pesi, existeix".

Ara, el Consell Nacional del PSC que tindrà lloc el 30 de desembre haurà de decidir l'ordre, segons criteris de paritat i representació territorial, de les persones proposades per la Federació de Lleida, Pirineu i Aran per formar part de la llista a les eleccions del 14-F per aquesta circumscripció, que també serà haurà de ser ratificada pel Consell Nacional. La proposta de candidatura ha estat aprovada amb un 88% de vots favorables en Consell de Federació del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, celebrat aquest vespre.

Al marge d'Òscar Ordeig, les persones proposades per integrar la candidatura del PSC a Lleida són Judith Alcalà (Lleida), Buenaventura Baca (Lleida),Joel Bastons (Mollerussa), Cristian Botija (Lleida), Silveri Caro (Tàrrega), Gemma Escar (Alcarràs), Kléber Esteve (Alfarràs), Rachid Faris (Lleida), Nùria Gil (Soses), Lorena Gonzàlez (Balaguer), Adina Iorache (Lleida), Jordi Jiménez (Lleida), Ramon Massot (Miralcamp), Gemma Moreno (Albagés), Sebastià Noguero (Almenar), Isabel Perera (Alt Urgell), Xavier Ribera (Sort), Sílvia Romero (Tremp), Miquel Solanes (el Pont de Suert) i Violant Trilla (Benavent de Segrià).

Pel que fa als suplents, la candidatura estarà formada per Núria Medina (Torrefarrera), Jose Luís Palacios (Lleida), Montse Segon (Torres de Segre), Maria Àngels Solà (Balaguer), Melissa Torreguitart (Torres de Segre), Carlota Valls (Alt Urgell) i Carles Viladés (Lleida).

comentaris